In en rondom huis

Slaappositie

21 juli 2016

Hoe jij ligt op je matras kan een hoop over jouw persoonlijkheid vertellen. De Britste professor Chris Idzikowski heeft de zes meest gangbare slaapposities onderzocht en geeft er een betekenis aan.

De foetus

De Foetushouding is de meest populaire slaaphouding. Het is vanuit de baarmoeder meegegeven. Mensen die in de foetushouding slapen hebben aan de buitenkant vaak een hard karakter, maar zijn van binnen zo zacht als een rauw eitje. Ze zijn verlegen wanneer ze iemand net leren kennen, maar als de kat eenmaal uit de boom is bloeien ze op en komen ze los. Foetushouding slapers zijn erg geordend en vaak overbezorgd.

Boomstam

De boomstam valt te typeren als een slaper die op zijn zij ligt en zijn armen langs zijn zij heeft. De boomstam komt vaak gemakkelijk over, ook in de omgang zijn ze gemakkelijk, zijn erg sociaal en horen er graag bij. Omdat ze gemakkelijk iemand vertrouwen worden ze nog wel eens als naief gezien.

Verlanger

De verlanger ligt wederom op zijn zij, maar met armen naar voren alsof ze iets grijpen. Ze kunnen soms erg cynisch overkomen, maar zijn vaak erg open van geest. Knopen doorhakken is niet hun sterkste punt en ze twijfelen dan ook veel over belangrijke beslissingen.

Zeester

Zoals de naam als zegt zijn zeesterren mensen die op hun rug slapen met open armen. Ze staan bekend om hun open karakter, het zijn dan ook goede luisteraars en helpen graag anderen waar mogelijk.  Ze staan niet graag in het middelpunt van de belangstelling en kijken liever toe vanaf de zijlijn.

De soldaat

Alsof ze in een lijkkist liggen, soldaten slapen op hun rug met armen strak langs hun zij. Het zijn stille mensen die liever niet al te veel poespas meemaken. Ze stellen hoge eisen aan hun werk en leveren dan ook altijd hoge kwaliteit. Wel vereisen ze een goede omgeving.

De vrije val

De vrije al staat voor mensen die slapen op hun buik, echter is hier weinig goede woorden voor te schrijven. Buikslapers zijn echte kuddedieren die niet van kritiek houden, erg onbezonnen zijn en snel op hun tenen getrapt zijn.

Het belangrijkste voor een goede nachtrust is een goed matras, ook de maat is erg belangrijk. Een matras 120×200 is niet geschikt voor een kingsize bed.

You Might Also Like