Elektra, Elektronica

Een kil huis?

21 juli 2016

‘’Ik heb heel veel leuke spulletjes gekocht, maar mijn huis oogt nog steeds zo kil’’.
Of: ‘’ik heb gekozen voor veel donkere tinten om warmte te creëren. In plaats daarvan is het een donker hol geworden’’. Dit en vele andere vragen krijgen wij vaak te horen. Sommigen hebben heel veel foute keuzes gemaakt waardoor het een rommeltje is geworden. Maar in veel gevallen is er een hele goede basis gelegd maar zijn mensen een punt vergeten; het belang van licht!

Lampen

Lampen hebben een hele grote invloed op de huissfeer. Een grote forse oosterse lamp kan een hele ruime vullen met sfeervol en mooi licht. Terwijl een industriële lamp de werkkamer van de vader van het gezin compleet kan maken. Lampen zijn op veel plekken verkrijgbaar. In een van de vele woonwinkels maar ook online, zoals hier. Naast de lamp kan ook het licht zelf veel verschil maken. Verschillende peertjes geven een verschillende kleur licht, van geel naar wit. Ook andere kleuren zijn mogelijk maar wij adviseren hier heel goed over na te denken omdat het wel heel erg sprekend kan zijn.

Wat voor soort lamp?

De soort lamp die het beste bij jou interieur past is deels afhankelijk van je persoonlijke lamp. Ben je op zoek naar iets klassieks, moderns of een beetje landelijk? Deze keuze willen wij niet voor je maken. Wel kunnen we je helpen in de keuze tussen een hanglamp, plafondlamp of vloerlamp. Wanneer je woonkamer op een manier is ingericht dat je een ruimte hebt in de hoek van een kamer, achter je bank is er maar een geschikte optie. Vloerlampen zijn ideaal in deze situatie. Een vloerlamp komt namelijk boven de bank uit en is ook geschikt als leeslicht. In een kamer die heel leeg oogt is een grote ‘over-the-top’ hanglamp iets om te overwegen. Dit vult de ruimte namelijk en geeft een vollere indruk.

You Might Also Like