Elektra

Verlichtingtrends voor 2016

4 april 2016

Als je op zoek bent naar nieuwe lampen, wil je natuurlijk wel weten wat er dit jaar helemaal in is. Welke lampen moet je nu echt hebben om mee te doen met de laatste trends op het gebied van verlichting?

Hanglampen

Hanglampen waren een tijd lang uit de gratie. Verlichting moest zoveel mogelijk uit indirect licht bestaan; licht wat een ander oppervlak verlicht, en zo de gehele ruimte van licht voorziet. Dat hoeft echt niet meer. Lampen mogen prima in de ruimte schijnen. Voorkom echter wel dat je een of twee hele felle lampen in de ruimte ophangt; kies er dan liever voor om meerdere minder felle lampen op te hangen om zo het licht meer te verspreiden.

Warm wit

Kies voor warm wit als je de woning lekker warm wil laten lijken. Kies je voor het koude, felle wit, dan lijkt je woning erg steriel en doet het een beetje ziekenhuis achtig aan. Dat wil je vaak niet, zeker niet als je ’s avonds lekker onderuit gezakt voor de televisie op de bank ligt. Bovendien kun je doorgaans slechter slapen na het zien van het felle, koude licht (dat veel blauw bevat) dan wanneer je in een ruimte met warm wit licht bent geweest.

Industrieel

Industrie was de trend van 2015, maar is dat dit jaar eigenlijk ook nog wel. Dat houdt in dat lampen prachtig zijn als ze er oud, antiek of fabriek achtig uitzien. Hoe zich dat precies uit maakt niet eens zo heel veel uit, als ze dus maar een industrieel uiterlijk hebben!

You Might Also Like