Energie besparen

Bespaar energie met de volgende tips

4 april 2016

Energie besparen is leuk. Je voelt de besparingen direct – in positieve zin – in je portemonnee, en het kost je vaak helemaal niets! We geven enkele tips om eenvoudig energie te besparen.

Buiten licht? Binnen geen licht

Is het buiten licht? Leer jezelf dan aan om binnen geen licht aan te steken. De zon brandt gratis en zorgt voor voldoende verlichting om de meeste dagelijkse bezigheden te kunnen voorzien van licht. Probeer daarom overdag zo min mogelijk licht aan te hebben, en doe sowieso altijd de lampen uit in de ruimten waar je zelf niet bezig bent.

Energiezuinige apparaten

Is je wasmachine of droger stuk? Koop dan een apparaat wat zo zuinig mogelijk is. Vaak ben je in de aanschaf wel iets meer geld kwijt, maar op de lange termijn verdien je dat via de besparingen zeker weer terug. Je kunt er flink geld mee besparen, dus let hier goed op!
En over drogers gesproken… je kunt ook gewoon de was buiten of op zolder laten drogen. Daarmee bespaar je de energie van de wasdroger.

LED verlichtin

Heb je nog die oude gloeilampen? Prima hoor, maar als ze stuk gaan kun je ze beter vervangen door LED verlichting. Ze geven net zoveel licht met veel minder vermogen. Daardoor kun je al snel enkele tientjes op jaarbasis besparen, per lamp! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om morgen nog al je ouderwetse gloeilampen in huis te vervangen door LED lampen, maar dat vraagt wel enige investering die niet iedereen bereid zal zijn te doen.

You Might Also Like