Energie besparen

Kruipruimte laten isoleren door specialisten

22 december 2017

Lukt het in de koude periode niet om een lekker behaaglijk huis te creëren? U heeft waarschijnlijk last van een vochtige kruipruimte. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw woning. U krijgt te maken met een hoge energierekening omdat je huis lastig te verwarmen is. Ook is vochtige lucht schadelijk voor onze gezondheid. Als het vocht lang in de kruipruimte blijft hangen kan het ook gevolgen hebben voor de funderingsbalken en de leidingen. Als u last krijgt van deze problemen zijn de kosten erg hoog om het te laten repareren. Een kruipruimte isoleren is dan een relatief goedkope oplossing om van uw vochtprobleem af te komen.

Hoe komt vocht in de kruipruimte

Een vochtprobleem in je kruipruimte kan op verschillende manieren ontstaan. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Hoog grondwaterpeil
  • Slechte ventilatie
  • Lekkage

Een groot deel van ons land ligt onder zeespiegel. Na een kleine regenbui staan er dan snel plassen in de kruipruimte. Door je verwarming aan te zetten gaat dit water verdampen en ontstaat er een vochtige lucht. Door al dat vocht krijg je last van schimmels en ongedierte. Er moet goed ventilatie in je kruipruimte aanwezig zijn om van het vocht af te komen. Zonder ventilatie blijft het vocht heel lang in de kruipruimte hangen. Een vochtige kruipruimte kan ook veroorzaakt worden door een lekkage aan je leidingen. De meeste mensen komen hier pas achter als ze een hele hoge rekening krijgen voor het waterverbruik. Nadat deze lekkage is verholpen is het slim om uw kruipruimte te isoleren dit voorkomt roest aan uw leidingen.

Voordelen van kruipruimteisolatie

Het isoleren van uw kruipruimte voorkomt de eerder beschreven problemen. Om u de voordelen van kruipruimte te geven zetten we ze nog even op een rijtje:

  • Vochtprobleem verdwijnt
  • Geen last van een muffe lucht
  • Bestrijd ongedierte
  • Gezondere leefomgeving
  • Energiebesparing

Zoals u kunt zien biedt het isoleren van uw kruipruimte verschillende voordelen. Met het isoleren van uw kruipruimte krijgt u weer een behaaglijk thuis. Zo heeft u in de koude wintermaanden geen last meer van koude voeten. Zoek een specialist bij u in de buurt om de isolatie aan te brengen. Zij maken gebruik van een goed materiaal zodat u levenslang plezier kan hebben van een goed geïsoleerde kruipruimte.

Isoleren van uw kruipruimte

Om uw kruipruimte te voorzien van een goede isolatie is het slim om een specialist om hulp te vragen. Zij weten door de ervaring welke kruipruimte isolatie het beste is voor uw kruipruimte. Er zijn verschillende materialen zoals: EPS-korrels, natuurschelpen, PUR en isolatiechips. Deze materialen zijn allemaal geschikt om uw kruipruimte goed te isoleren. Omdat veel kruipruimtes verschillend zijn bepaald de specialist welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning. De kosten voor kruipruimte isolatie zijn afhankelijk van een aantal factoren. Hoe groot is uw kruipruimte? Is de kruipruimte goed begaanbaar? Welk materiaal moet er worden gebruikt voor het beste resultaat? Om een antwoord op deze vragen te krijgen kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen bij een specialist. Zij willen u zo snel mogelijk helpen om uw huis weer behaaglijke te maken.

 

 

You Might Also Like