Kleine klussen

Tips voor het schilderen van je huis

30 maart 2016

Bent je uitgekeken op de huidige inrichting van je woning? Of is je woonkamer toe aan enige vernieuwing? Wellicht kun je kiezen voor het schilderen van de muren in uw kamers. Voorzie een donkere, zwarte muur bijvoorbeeld van een lichter kleurtje, of kies op je witte muur voor een andere tint! Zo geef je de kamers van uw woning een geheel nieuwe look, je muren zijn immers nadrukkelijk aanwezig en hebben daardoor een grote invloed op de uitstraling van je kamers. Voor welke kleur kiest je? Een schilder kan je meer vertellen over de invloed van een bepaalde kleur op de sfeer in je kamers.

Tip: zoek de juiste kleur verf!

Een van de lastigste aspecten bij het schilderen van je woning, is het vinden van de juiste kleur verf. Wat is het effect van een bepaalde kleur? Welke kleur past het beste bij mijn meubels? Enzovoorts. Om de keuze voor een bepaalde kleur makkelijker te maken kun je een strook met verf meekrijgen bij veel verf- en bouwwinkels. Houd deze strook tegen uw meubels aan, om te kijken hoe de combinatie straks zal staan.

Tip: dek alles goed af bij het verven

Een van de meest gemaakte fouten tijdens het verven, is dat mensen de vloer onder een muur niet afdekken bij het verven. Hierdoor kan er verf op de vloer terechtkomen, wat soms maar moeizaam te verwijderen is. Zorg er daarom voor dat de vloer altijd goed is afgedekt, bijvoorbeeld met kartonnen dozen of oude kranten. Zo voorkom je dat je na het verven nog moet schoonmaken!

You Might Also Like