Zwembad

Een zwembad of een zwemvijver?

30 maart 2016

Welk kind droomt er niet van: een zwembad in de tuin! Toch kiezen veel gezinnen er voor om een zwembad achterwege te laten en het kind een abonnement te geven bij het plaatselijke zwembad. Mocht u uw kind(eren) toch de mogelijkheid willen bieden om ook in uw eigen tuin te kunnen zwemmen, dan heeft u de keuze tussen een zwembad en een zwemvijver. Wat zijn de voor- en nadelen van beide opties? Welke optie is voor u het meest interessant? In dit artikel leest u hier meer over! Tevens kunt u de hulp van een loodgieter of installateur bij u in de buurt inschakelen voor advies over beide opties. Het is bijvoorbeeld ook van uw tuin afhankelijk of een zwembad of zwemvijver het meest geschikt is.

Voordelen van een zwemvijver

Het voornaamste voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad is wellicht dat u dit zelf zou kunnen maken. Zorg voor een kraantje die een gat in uw tuin kan graven, leg geschikt vijverzeil in het gat en laat het gat vollopen met water! Aan het eind van een dag of in de winter kunt de zwemvijver afsluiten met een dekzeil. Zo heeft u binnen no-time uw eigen zwemvijver gecreëerd, die u na een aantal jaar weer dicht zou kunnen gooien.

Een nadeel aan een zwemvijver is dat het schoonhouden van een vijver vaak lastiger is. U kunt hier namelijk veel moeilijker een filter of waterpomp in installeren, waardoor het water kan vertroebelen na verloop van tijd.

You Might Also Like