Inrichting, Kamers

Vintage decoratie in huis

4 april 2016

Steeds meer mensen willen vintage attributen en accessoires in huis hebben. Erg leuk, maar het blijft lastig om iets leuks te vinden, en niet in de cliché zaken te vervallen; de dingen die iedereen al heeft. Hoe vind je nou telkens iets nieuws?

Bij de kringloopwinkel

De kringloopwinkels staan vaak vol met oude, antieke spullen. Antiek is helemaal niet lelijk en kan juist prachtig zijn! Kijk er eens rond. Vaak kun je voor een habbekrats de mooiste meubels of accessoires op de kop tikken. Desnoods voorzie je het geheel van een nieuw likje verf en kun je er zo weer jaren tegenaan.

Ouderwetse tinten

Behalve allerlei attributen en accessoires op de kop te tikken, kun je er ook voor zorgen om het schilderwerk in je huis vintage te laten lijken. Je doet dat door muren niet te behangen, maar te verven met matte muurverf of zelfs schoolbordverf. Door te kiezen voor vintage kleuren (oud bruin of pastel tinten) kun je de kamer er echt vintage uit laten zien. Enig toch?

Vintage winkels

Er zijn winkels die zich compleet richten op vintage zaken. Je kunt hier allerlei onwijs leuke attributen vinden die je normaal niet tegenkomt. Natuurlijk kent iedereen de Action en Xenos wel, waar je van tijd tot tijd best leuke vintage zaken kunt vinden, maar in de zogenaamde vintage winkels vind je zaken die je niet bij de Action en Xenos terug kunt vinden. Ideaal om eens iets unieks voor je woning te vinden. Let echter wel op dat de prijzen fors hoger kunnen zijn dan je bij de genoemde prijsvechters gewend kunt zijn!

You Might Also Like