Inrichting, Planten & Bloemen

Hangplanten voor in huis

4 april 2016

Hangplanten lijken een nieuwe trend te zijn. Je hebt de meest fleurige potjes die er maar zijn, en kunt daar allerlei plantjes in doen. Maar, waarom zou je eigenlijk?

Hangplanten maken de woning levendig

Hangplanten kun je bijna overal in huis ophangen. Een enigszins dode plek kunnen ze daardoor eenvoudig levendig maken. Niet alleen doordat de planten zelf – als je er tenminste goed voor zorgt – leven, maar ook doordat ze vaak levendige vormen aannemen en levendig gekleurd zijn.

Hangen of zetten?

Hangplanten kun je uiteraard ophangen, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook op de rand van de boekenkast zetten en zo naar beneden laten hangen. Let dan echter wel goed op dat ze stevig staan en niet zomaar naar beneden kunnen kukelen. Let ook goed op dat je bij het water geven van de planten geen kringen op het eventuele hout veroorzaakt.

Leuke potjes

De hangplanten kun je in tal van potjes stoppen. Allerlei kleuren, soorten en maten potten voor bijvoorbeeld porseleinen hangers zijn er op de markt. Je kunt er naar hartenlust een paar uitzoeken en daar de hangplanten in ophangen.

Je kunt zelfs zelf potten voor de hangplanten maken, als je dat leuk vindt! Er staan genoeg aanwijzingen op internet over hoe je dit het beste en handigste aan kunt pakken.

Overdrijf niet

Maar zoals met alles geldt natuurlijk: overdrijf niet. Een woning vol met hangplanten is ook niet leuk meer. Zorg daarom voor wat afwisseling en zorg dus ook voor genoeg staande planten. Alleen maar hangplanten gaat namelijk snel vervelen.

You Might Also Like