Inrichting

Een nieuwe bank uitzoeken, hoe doe je dat?

13 januari 2016

In de meeste woonkamers is de bank het meest opvallende meubelstuk. Het uitzoeken van een nieuwe bank vereist dan ook de nodige aandacht en overwegingen. Wil jij je woonkamer in een nieuw jasje steken en ben je benieuwd waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe bank? Lees dan nu verder!

Meten is weten

Eenmaal besloten om een nieuwe bank te kopen, worden mensen soms een tikkeltje overenthousiast. Die grote bank in de showroom ziet er prachtig uit, maar past die wel in jouw woonkamer? Zorg dat je altijd de maximaal mogelijke afmetingen meeneemt naar de winkel, want grote banken zien er in de showroom altijd kleiner uit. Vergeet niet ook de hoogte te meten, want het is natuurlijk geen gezicht wanneer je je bank voor het raam plaatst en deze boven de vensterbank uitsteekt.

Wie gebruikt de bank, en hoe?

Het klinkt misschien overduidelijk, maar toch wordt het vaak vergeten. Wie je nieuwe bank gaat gebruiken is van groot belang voor bijvoorbeeld de mogelijk stof of de kleur van je nieuwe bank. Heb je huisdieren die weleens op de bank zijn? Kies dan voor een stof waarop haren niet zo goed zichtbaar zijn. Kleine kinderen in huis? Ga dan voor een vuilafstotende stof in een lichte kleur.

Test de bank zelf uit!

Niet onbelangrijk is natuurlijk ook het zitcomfort van je nieuwe bank. Ga niet alleen op uiterlijk af, maar probeer altijd een aantal banken in de showroom uit om te kijken wat jij fijn vindt. Sommige mensen houden nou eenmaal van een zachte bank waar je helemaal in wegzakt, terwijl anderen meer genieten van een harde bank. Hoewel het er misschien een beetje gek uitziet in de showroom raden wij je aan om de bank ook in een liggende positie uit te

You Might Also Like