Sfeer

3 tips om de slaapkamer sfeervol in te richten

13 januari 2016

Over het algemeen wordt de slaapkamer gezien als de plek waar we volledig tot rust kunnen komen. Natuurlijk slapen we in deze ruimte, maar we kleden ons hier ook aan en we maken er onszelf in op. Velen vinden het ook prettig om in bed televisie te kijken of om ’s ochtends een ontbijt te krijgen. Kortom, we gebruiken de slaapkamer voor meerdere doeleinden. Aangezien we dus hier meerdere uren per dag spenderen is het raadzaam om de slaapkamer zo in te delen dat je jezelf er prettig bij voelt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet tevreden bent over de huidige inrichting en dat je dit graag anders wilt zien. In dit artikel krijg je 3 tips voorgeschoteld die jou kunnen helpen bij een sfeervolle inrichting van de slaapkamer.

1. Bed

Het eerste waar de meesten aan denken als ze het over de slaapkamer hebben is het bed. Bij het inrichten hiervan wordt er altijd als eerst gekeken waar het bed komt te staan, de rest volgt later. Het is dus verstandig om hiermee te beginnen, omdat het tevens ook het grootste object is. Houd er dus rekening mee dat je het bed niet te dicht bij de deur neerzet, omdat je deze anders blokkeert. Het voelt ook een stuk aangenamer aan als je de deur opendoet en een vrije ruimte instapt.

2. Muren

Ook kan je er eens aan denken om de muren grondig aan te pakken met behang of een likje verf. Mocht je hier te weinig tijd voor hebben of het te duur vinden, dan zijn er ook nog alternatieven zoals muurstickers. Er bestaan namelijk speciale muurstickers voor de slaapkamer die je alleen maar op hoeft te plakken. Er ontstaat meteen een andere sfeer en je zult merken dat het een stuk warmer aanvoelt. Wanneer je besluit om toch behang of verf aan te brengen op de muren, is het verstandig om vooraf te bepalen welke kleuren en eventueel stoffen gaat gebruiken. Op die manier kan je grondiger te werk gaan om de slaapkamer sfeervoller te maken.

3. Ondergrond

Natuurlijk kan je gaan voor een andere ondergrond. Heb je momenteel een houten vloer, dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld over te stappen naar tapijt. De sfeer in de slaapkamer wordt gelijk heel anders. Of dit positiever of negatiever is, valt op voorhand niet te zeggen. Je kunt er ook voor kiezen om de huidige ondergrond te behouden en de kamer sfeervoller te maken door middel van interieur. Ga dus meteen aan de slag met de inrichting van jouw slaapkamer!

 

You Might Also Like