Grote klussen

Zelf houten kastjes maken

12 januari 2016

Je bent handig en je hebt besloten zelf een kastje, tafeltje of een ander werkstuk te maken. Aan de ontwerpfase besteed je alle aandacht. Je hebt helemaal bedacht hoe het uiteindelijke resultaat er uit moet komen te zien, maar ook hoe je alle onderdelen aan elkaar wilt bevestigen. Het is een precies werkje, maar je weet dat een goede voorbereiding altijd zijn vruchten afwerpt. Heel precies en nauwgezet komen alle lijntje op je schets op de goede manier bij elkaar uit.

En dan: het hout

Met zoveel aandacht en zo’n goede voorbereiding wil je met de aanschaf van het benodigde hout ook niet over één nacht ijs gaan. Het hout voor je werkstuk moet zorgvuldig worden gekozen, het hout moet precies passen bij je werk. En dat betekent aandacht voor de kleur, de nerf, maar ook de hardheid van het hout kan bepalend zijn voor je keuze. Het hangt onder meer af van de vraag of je werkstuk bedoeld is voor binnenshuis gebruik, of dat het buiten wordt geplaatst. Ook moet je je realiseren dat zachte houtsoorten kwetsbaarder zijn en gemakkelijk beschadigen dan de hardere soorten. Daar staat dan wel tegenover, dat de hardere houtsoorten vaak wat lastiger te bewerken zijn.

Deskundig advies in de houthandel

Voor een ruime keuze tussen alle mogelijke houtsoorten is het verstandig je keuze te maken bij de houthandel Jongeneel. Niet alleen het ruime assortiment is een goede reden, maar ook dat je hier adviezen kunt vragen. De specialisten van de houthandel kennen de voordelen en de nadelen van de verschillende soorten hout en kunnen je dus behulpzaam zijn bij het maken van een verantwoorde keuze. Heb je bij de houthandel eenmaal het juiste hout aangeschaft, dan is een belangrijke fase in je project afgerond. De laatste fase is aan jezelf: het zorgvuldig maken van een mooi werkstuk!

 

You Might Also Like