In en rondom huis

Een dakkapel kopen

12 januari 2016

Je kan een extra ruimte nodig hebben door bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding. Voordat het zo ver is kan je je afvragen hoe je het beste aan een extra ruimte kan komen in een bestaande woning. Dat kan je doen door aan het huis een aanbouw te plaatsen maar, het is ook mogelijk door het plaatsen van een dakkapel. Door het plaatsen van een dakkapel maak je op een zolder een extra ruimte die voldoende is voor en extra kamer. Voordat je echter overgaat tot het kopen van een dakkapel is het verstandig eerst alle wensen die je hebt voor een dakkapel op een rijtje te zetten. Wanneer je dat hebt gedaan kan je gaan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Mogelijkheden

Op de eerste plaats moet je weten hoe groot je je dakkapel wilt laten maken. Je kan bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen van 2 meter breed en een hoogte van 1.5 meter. Je kan ook gaan voor een grotere bijvoorbeeld drie meter breed. Nu is de grootte van invloed zijn op de prijs. De materiaalkeuze is ook van belang. Een kunststof dakkapel is duurder dan een houten maar heeft grote voordelen. Het is veel gemakkelijker in onderhoud dan een dakkapel van hout. Een dakkapel van hout moet worden geschilderd. Omdat een dakkapel vaak hoog is geplaatst zal er een schilder voor moeten komen. Dit brengt extra kosten met zich mee. Ook de ramen zijn belangrijk. Wanneer je kiest voor openslaande ramen dan zijn deze duurder in aanschaf dan vaste ramen. Er moeten scharnieren en dergelijke geplaatst worden en de ramen moeten op maat worden gemaakt zodat ze goed open en dicht kunnen gaan. Het is handig om naar binnen openslaande ramen te gebruiken. Deze kan je gemakkelijker schoonmaken dan naar buiten openslaande ramen. Zo zie je maar dat je vooraf goed bedenken wat je wilt voordat je een dakkapel gaat kopen.

Kopen

Je kan een dakkapel kopen en deze helemaal op laten bouwen door een aannemer. Je kan ook een prefab dakkapel kopen van Windak. Deze wordt helemaal kant en klaar in de werkplaats gemaakt. Deze wordt dan tijdens het plaatsen, door middel van een kraan, op de ruimte die gemaakt is, geplaatst. Daarna moet men het geheel nog afwerken. Deze methode gaat veel sneller dan wanneer een aannemer alles van af het begin moet opbouwen. Normaal trekt een aannemer voor het plaatsen van een dakkapel drie dagen uit maar voor het plaatsen van een prefab dakkapel slechts een dag.

You Might Also Like