In en rondom huis

Muren impregneren of injecteren

2 maart 2017

Vocht in de muren is erg onprettig. Teveel vocht in uw woning, kan namelijk gezondheidsproblemen opleveren. Zo kunt u door langere tijd blootgesteld te worden aan teveel vocht last krijgen van ademhalingsproblemen zoals Asma, verkoudheden, reuma, allergieën, eczeem en een verzwakt immuunsysteem. Verder is er nog kans op schimmelvorming in uw woning, kan er ongedierte uw woning binnen komen, de energierekening kan hoger worden en kan de constructie van uw woning worden aangetast door het vocht. Al deze problemen zijn niet bepaald prettig en ook best makkelijk te voorkomen. Door uw woning regelmatig tegen vocht te laten behandelen, maakt u de kans op deze problemen steeds kleiner en kleiner.

Impregneren

Door uw muren te impregneren, maakt u uw muren vuil en waterafstotend. Doordat de muur dankzij het impregneren waterdicht wordt, kan water en vuil uw metselwerk en voegwerk niet snel vernielen. Impregneren is geschikt voor vele soorten muren. denk bijvoorbeeld aan gebakken stenen muren, aan gekliste kalkzandstenen muren, betonnen muren, pleister en stucwerkmuren en natuurlijk de natuursteen. Verder kan het ook worden toegepast op hout en tenten. Voordelen van impregneren zijn dat de muren niet worden aangetast door de zure regen, de muren droog blijven en dus geen schimmelvorming krijgen, de stenen en voegen langer goed blijven en er geen vorstschade zal komen. Er zijn dus genoeg redenen om uw muren te laten impregneren. De prijzen van het impregneren is afhankelijk van wat u wilt impregneren. Een gevel impregneren kost al snel rond de €950,-. Dit is dan zonder het reinigen van uw gevel. Een buitenmuur zandstralen is een vak apart en kost de nodige tijd. Daarom wordt het op dit moment niet meegenomen in deze prijs.

Injecteren

Als u besluit uw muren te injecteren, wordt er een soort gel in de muren gespoten. Om dit voor elkaar te krijgen, worden er eerst gaten in de binnenmuur geboord. Vlak boven de voetpas worden de gaten steeds geboord met ongeveer 10 centimeter afstand. In deze gaten wordt het gel vervolgens gespoten. Het wordt tegenwoordig vooral nog gedaan tegen optrekkend vocht in oude huizen. Afhankelijk van de vochtigheid van de muren, zal de prijs kunnen veranderen. Echter begint het al vanaf gemiddeld €100,- per oplopende meter. Hoewel het injecteren van de muren zelf gemakkelijk kan worden gedaan, worden er vaak onnodige fouten gemaakt. Deze fouten komen vaak door de onervarenheid van de persoon zelf. Het is dan ook aangeraden om een vakman om hulp te vragen voor het injecteren van de muren. Op deze manier worden alle vochtproblemen goed bestreden.

Meer weten over muren impregneren of injecteren? Neem eens vrijblijvend contact op met Contravocht. Vakman in vochtbestrijding.

You Might Also Like