Vloeren

Wat is gyvlon

27 februari 2017

Gyvlon is kwaliteitsvolle vloeibare anhydriet dekvloer. Het gemak van het gieten, en de thermische voordelen met vloerverwarming, hebben ervoor gezorgd dat gyvlon steeds populairder geworden is. Het is ook een goed ecologische alternatief voor zand en cement. Gyvlon heeft nog heel wat andere voordelen die wij graag voor jullie even op een rijtjes zetten.

Uitstekende warmtegeleiding
Gyvlon is bij uitstek geschikt voor vloerverwarming omdat de verwarmingsbuizen volledig kunnen ingekapseld worden waardoor er minder luchtbellen ontstaan in de gietvloer. Dit zorgt voor een betere warmteoverdracht tussen de buizen en de gietvloer. Dit in combinatie met een hogere thermische geleidbaarheid en een minimale dikte van de vloer resulteert in een sterk verbeterde reactietijd van de vloer en een meer geleidelijke afgifte van de warmte, waardoor er weinig temperatuurschommelingen zijn. Als je vloerverwarming gebruikt op basis van een ketel op gas of stookolie kun je ongeveer 10% energie besparen. Als je met een lucht- of warmtepomp werkt kan de besparing oplopen tot bijna 40%.

Snelle installatie en korte droogtijd
Vanwege de sterk vloeibare vorm kan men gyvlon bijna tien keer sneller installeren dan een gietvloer op basis van cement en zand. Dit betekent dat de tussenkomst van de arbeiders veel verminderd is en er per dag oppervlaktes tussen 1500 en 2000 vierkante meter kunnen gegoten worden. Bovendien hardt het zeer snel uit en is de gietvloer al na 24-48 uur sterk genoeg om te betreden. Daardoor lopen de andere werken in het gebouw geen extra vertraging op. De vloer zal tijdens het drogen ook heel weinig krimpen en weinig of geen barstjes vertonen.

Nauwkeurige plaatsing en afwerking van de gietvloer
Gyvlon is bijzonder geschikt om een heel effen ondergrond te creëren. Daardoor is het achteraf ook veel gemakkelijker om een toplaag zoals parket, vinyl of tegels aan te brengen. Door de grote vloeibaarheid is er bij het plaatsen ook weinig kans op nevenschade aan leidingen of aan al geplaatste ramen.

Gyvlon bestaat voor 98% uit gerecycleerd materiaal
Gyvlon wordt gemaakt van 98% gerecycleerd materiaal. Het wordt vermengd met speciale toevoegingen en vloeibaar gemaakt met gezuiverd water. Voor elke 100 vierkante meter gietvloer verdwijnt er 3.4 ton minder afval naar stortplaatsen.

Gyvlon is vrij van eiwitten
In tegenstelling tot zand en cement is Gyvlon is 100% vrij van eiwitten. Eiwitten zijn heel goede broeihaarden voor bacteriën, wat betekent dat er in deze gietvloer geen bacteriën kunnen woekeren. Dit maakt de vloer uiterst geschikt in een medische omgeving of in ruimtes waar de hygiëne van het hoogste belang is zoals labo’s, onderzoekscentra, voedingsbedrijven, enz.

You Might Also Like