Vloeren

Verschillende soorten vloeren

27 maart 2019

Wanneer het tijd is om je woning uit te rusten met een nieuwe vloer, ontdek je al snel dat het aanbod enorm is. Niet alleen het grote aantal kleuren of motieven, maar ook de mogelijkheden qua materiaal maken het maar een lastige keuze. Over de meest voorkomende materialen lees je in dat artikel en gaan we in op de specifieke voordelen van ieder materiaal.

 

Laminaat

Een laminaatvloer is één van de meest gekozen vloeren. Het materiaal is namelijk vrij goedkoop en gemakkelijk om zelf aan te leggen. Zolang de ondervloer schoon, egaal en droog is, gaat het aanleggen eenvoudig en snel. Laminaat is bovendien makkelijk schoon te houden, wat het een geschikte vloer maakt voor mensen met allergieën.

PVC

Voor de aanleg van een PVC-vloer gelden dezelfde voorwaarden als bij laminaat. Zolang de ondergrond vlak, droog en schoon is, kan iedereen zelf eenvoudig de vloer neerleggen middels een plaksysteem of lijmsysteem. Bij de aanleg van PVC heb je veel mogelijkheden in de aanleg. Zo kun je kiezen voor rechte banen, maar ook voor een visgraatmotief. Als extra voordeel is PVC ook geluiddempend en geschikt voor alle ruimten in het huis.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn erg geliefd door hun prachtige uitstraling. Met de aanleg van een houten vloer voeg je veel sfeer toe aan je woning. Of nu een klassieke uitstraling wil of een moderne, met een houten vloer krijg je altijd de gewenste sfeer in huis. Een houten vloer gaat lange tijd mee. Bovendien kun je houten vloeren meerdere keren schuren en indien gewenste van een nieuwe kleur verf voorzien. Op deze manier raakt jouw houten vloer nooit uit de tijd!

Tegels

Het mooie aan tegels is dat ze in vrijwel ieder interieur tot hun recht komen.  Tegels zijn namelijk in vele soorten te vinden. Heb je een voorkeur voor tinten van natuursteen  is dat heel goed mogelijk, maar ook wanneer je liever hippe kleuren hebt behoort het tot de mogelijkheden van tegels. Een andere voordeel van tegels is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn en slechts weinig onderhoud nodig hebben.

Gietvloeren

De naam zegt het al. Gietvloeren worden gegoten en bestaan uit kunststof. Gietvloeren hebben een strak en zakelijk uiterlijk, waardoor zij uitstek geschikt zijn voor een modern interieur. Deze vloeren kun je krijgen in een veelvoud aan kleuren en ze zijn makkelijk schoon te maken, wat ervoor zorgt dat gietvloeren een hygiënische keuze zijn.

Tapijt

Als laatste type vloer behandelen we tapijt, wat zich kenmerkt door warmte en comfort. Het voelt heerlijk zacht en warm aan je voeten. Tapijt is leverbaar in een ontelbaar aantal kleuren, motieven en materialen. Bovendien is tapijt geluiddempend.

 

You Might Also Like