Sfeer

Prikkabel; wat is het? En waarvoor gebruik je het?

29 maart 2019

Een prikkabel is ideaal voor de feestverlichting buiten. Maar wat is nou precies een prikkabel? Wanneer gebruik je zo’n kabel? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een prikkabel? Eerder gebruikten ze prikkabels vooral als feestverlichting voor buiten. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen een priksnoer voor decoratieve verlichting in de tuin. Wat kun je er nog meer mee? Wij vertellen het je in dit artikel. Lees dus snel verder!

Wat is een prikkabel?

Een prikkabel is ideaal voor feestverlichting buiten. Een ander woord voor prikkabel is priksnoer. Dit is een kabel met fittingen waarin je lampjes draait. De kabel vormt als het wijze een lichtsnoer die je kunt gebruiken als decoratieve verlichting tijdens een feestje. Zo’n snoer is verkrijgbaar in allerlei kleuren en lengtes, zo kan je als het ware zelf een lampensnoer maken. Onder het motto “design your own lamp” kan je een priksnoer maken die helemaal bij jou past. Deze kun je zelf vormgeven qua lengte en kleur bijvoorbeeld, zo creëer je de juiste verlichting dat past bij jou tuin!

Waarvoor gebruik je een prikkabel?

Prikkabels zijn vaak tijdens feestjes gebruikt om een gezellige en feestelijke sfeer te creëren. In zo’n priksnoer zitten meerdere fittingen verwerkt waarin je lampjes kan draaien. Tegenwoordig zijn prikkabels vaker gebruikt als decoratieve verlichting in de tuin. Dit creëert een sfeervol en vrolijk effect. Prikkabels moeten een IP waarde van 44 hebben als je ze buiten wilt gebruiken.

Prikkabel kopen

Een prikkabel is tegenwoordig gemakkelijk, snel en voordelig via het internet te bestellen. Bijvoorbeeld deze prikkabel in 16 kleuren is gemakkelijk in elkaar te zetten met eindstukken, stekkers en prikfittingen. Deze benodigde zijn ook in deze webshop verkrijgbaar. Een prikkabel is te bestellen in iedere lengte tot 25 meter. Zo’n priksnoer kost ongeveer 5 euro per meter. De prikkabel die wij adviseren is 300-500V en brandvertragend.

You Might Also Like