Inrichting, Sfeer, Styling

Jouw vakantiefoto op canvas aan de muur

31 augustus 2017

Ook aan deze zomer komt helaas weer een eind en iedereen wil natuurlijk het liefst nog even nagenieten van de vakantie. Vaak maak je veel foto’s op vakantie en doe je er vervolgens niks mee, wat jammer is. Deze herinneringen zijn alleen juist extra leuk om iets mee te doen. Je kunt ze afdrukken en in een plakboek doen, maar je kunt ze ook in je interieur plaatsen op een trendy manier. Een vakantiefoto aan de muur is een leuke optie om regelmatig terug te denken aan jouw vakantie. Er zijn talloze materialen waarop je jouw vakantiefoto af kunt laten drukken, maar een foto op canvas is super geschikt. Waarom? Je leest het hieronder.

De voordelen van een vakantiefoto op canvas

Een foto op canvas heeft twee grote voordelen. Canvas is namelijk een materiaalsoort met een neutrale uitstraling, waardoor het in bijna elk interieur past. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een foto op hout of aluminium, die beide een erg kenmerkende uitstraling hebben. Je kunt dus makkelijk één van jouw favoriete vakantiefoto’s af laten drukken, waarvan je zeker weet dat deze in je interieur past. Het leuke aan canvas is dat je het in bijna elk formaat kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kleine foto van 20×20 cm, maar ook voor een panoramafoto of een groot formaat van maximaal 140×300 cm.

Daarnaast is canvas één van de goedkoopste materialen muurdecoratie van hoge kwaliteit. Hierdoor is een vakantiefoto op canvas niet alleen leuk voor jezelf, maar ook om cadeau te geven aan je reisgezelschap. Een foto op canvas is erg veelzijdig, al zou je het op het eerste gezicht misschien niet zeggen.

Wil je graag jouw vakantiefoto aan de muur hangen, maar wil je liever geen foto op canvas? Dan zijn er talloze andere opties, zoals een foto op glas, aluminium, (tuin)poster of hout.

Nieuwe trend: een baklijst om je vakantiefoto op canvas

Een vakantiefoto op canvas kun je zo ophangen met een simpel ophangsysteem, maar wanneer je op zoek bent naar een klein beetje extra uitstraling, is een baklijst de ideale oplossing. Als je de trends op het gebied van wanddecoratie een beetje in de gaten houdt, weet je dat lijsten op het moment de trend zijn. Bij een baklijst leg je het canvasdoek in de lijst, waarbij het doek een stukje naar voren uitsteekt. Dit zorgt voor een ruimtelijk en zwevend effect met een strakke omlijsting. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strakke, zwarte of witte lijst óf juist een houtkleurige. Dit kun je kiezen aan de hand van de kleuren van je vakantiefoto. Heb je een mooie, kleurrijke landschapsfoto? Dan staat een zwarte baklijst erg mooi.

Naast een baklijst bestaan er andere opties waarmee je jouw vakantiefoto op canvas een bijzondere uitstraling kunt geven. Je kunt bijvoorbeeld een meerluik laten maken van jouw foto of kiezen voor een panorama of fotocollage op canvas. Je kunt er alle kanten mee op.

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

You Might Also Like