Vloeren

Twijfel jij ook over het plaatsen van houten vloeren?

29 maart 2019

Heb je op dit moment een vloer waar je niet tevreden mee bent? Dan is het een goed idee om eens na te denken over het plaatsen van een houten vloer. Houten vloeren hebben veel voordelen ten opzichte van andere vloeren. Zo is het schoonmaken van deze vloeren bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger dan het schoonmaken van een tapijt. Het schoonmaken van houten vloeren is zelfs ontzettend eenvoudig. Aan een bezem en een dweil heb je al voldoende met een houten vloer. Dit in tegenstelling tot andere vloeren, waarbij je vaak uren aan het schrobben bent. Houten vloeren hebben daarnaast ook nauwelijks onderhoud nodig.

Houten vloeren zijn tijdloos

Een groot voordeel van houten vloeren is dat deze vloeren ontzettend lang meegaan. Mits je de vloer op de juiste manier behandelt, dan ligt deze er ook over tien jaar nog mooi bij. De vloeren van tegenwoordig gaan zo lang mee, omdat deze op de juiste manier afgewerkt worden. Hierdoor ontstaan er bijvoorbeeld veel minder snel krassen op de vloeren. Ook zijn houten vloeren altijd al in geweest. Honderden jaren geleden werden er al houten vloeren gebruikt en ook nu zijn er nog veel mensen die hiervoor kiezen. Naar verwachting zijn de vloeren over tientallen jaren nog steeds erg populair. Doordat deze vloeren tijdloos zijn, loop je geen risico als je er een laat plaatsen.

Veel keuze met houten vloeren

Houten vloeren heb je in allerlei verschillende stijlen. Zo kunnen de vloeren bijvoorbeeld op verschillende manieren gelegd worden, maar ook heb je tientallen verschillende houtsoorten. Bovendien is hout een natuurlijk product en zal geen enkele houten vloer er hetzelfde uitzien. Hierdoor is jouw houten vloer altijd uniek. Bovendien zie je ook niet constant hetzelfde patroon terugkomen, zoals bij veel andere vloeren wel het geval is. Dit zorgt ervoor dat een houten vloer nooit saai wordt. Vraag jij je af welke vloer je het beste kunt kiezen? Dit is afhankelijk van de kleur die je wilt. Zo heb je bijvoorbeeld roodkleurige houtsoorten, lichtbruine houtsoorten en erg donkere houtsoorten. Welke soort hout er gebruikt wordt, bepaalt natuurlijk ook hoe de vloer eruit komt te zien.

Houten vloeren passen bij elk interieur

Houten vloeren passen bij elk interieur, hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken. Of je nou een witte leren bank hebt of houten stoelen, een vloer van hout past er altijd bij! Dit terwijl je met andere vloeren vaak veel rekening moet houden met het interieur. Vind je een bepaalde houtsoort toch niet zo mooi bij je interieur? Dan kies je gewoon voor een houten vloer met een andere kleur! Het is nooit moeilijk om een passend interieur te vinden bij je houten vloer. Een groot voordeel van de houten vloer is dat deze vloeren een erg warme uitstraling hebben. Hierdoor wordt de sfeer in huis direct een stuk minder kil. Vind jij dat je woning er nog erg kaal uitziet? Laat dan een houten vloer plaatsen en je zult verbaasd zijn over het verschil!

You Might Also Like