Vloeren

Waarom een houten vloer?

4 augustus 2016

Wanneer je kiest voor een houten vloer voor in de woonkamer, slaapkamer, keuken, etc. kies je voor een kwalitatief, mooi natuurproduct. Maar juist omdat het een natuurproduct is heeft dit zowel zijn voor en een nadelen. Het nadeel van een houten vloer is dat het bij heel droog weer iets kan inkrimpen en bij warm en vochtig weer kan het hout uitzetten. Daarom is het belangrijk dat wanneer je een houten vloer legt dat je het niet strak tegen de muur aan legt, maar juist met een kleine kier er tussen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor het hout om zich zelf uit te zetten. Dan denkt u misschien: Maar dat ziet er dan toch niet uit, dat er een kier zit bij de muur. Maar daar zijn plinten voor uit gevonden. Deze plak je er boven op. Hierdoor is de kier niet meer zichtbaar, maar heeft het hout genoeg ruimte om zichzelf uit te zetten.. Lees in deze blog nog enkele voordelen!

Voordelen aan een houten vloer

Het hebben van een houten vloer in je woning heeft vooral voordelen. Het is kwalitatief en sterk. Wanneer je er aan denk om er een ondervloer onder te leggen, wanneer je de houten vloer legt, dan kan dit veel verdragen. Het is geluiddempend en kan wel tegen een stootje! Daarnaast is het grootste voordeel ten opzichte van een laminaat vloer dat je een beschadiging aan het hout relatief gemakkelijk kan repareren. Bij laminaat kan dit bijna niet. Dit is in elkaar geklit en daardoor is een deuk of kras moeilijk te repareren. Houten vloeren zijn er in alle soorten en maten. Sommige zijn gemaakt vanuit oud hout en is dus gerecycled, maar er zijn ook hout soorten die worden geïmporteerd. En dat wordt het meteen duurder door een tussenhandelaar. Maar Bax Houthandel heeft daar iets op gevonden!

De houten vloeren van Bax Houthandel

Bax heeft er op in gespeeld door zelf inkopen te doen in het buitenland waardoor het veel goedkoper het hout kan inkopen. Ze maken de goedkope houten vloeren zelf en weten dus wat voor kwaliteit ze leveren. Doordat ze het goedkoop inkopen is dit een voordeel voor de klant. De klant koopt een houten vloer die kwalitatief goed is. Neem eens een kijkje op baxhouthandel.com om het assortiment te bekijken en om de werkwijze van Bax Houthandel nog eens rustig door te lezen!

You Might Also Like