Vloeren

Eiken vloer: authentiek en duurzaam

7 augustus 2019

Eik is een hardhoutsoort die wordt gekenmerkt door zijn slijtvastheid en daarom zeer geschikt voor vloeren. De pure schoonheid van een hardhouten vloer gemaakt van massieve planken is een verbazingwekkend gezicht. De lange, brede planken, met al hun natuurlijke details, voegen een gevoel van kalmerende elegantie toe aan elke kamer.

Het hout heeft een warme en gouden gloed, een interessante korrelstructuur en na verloop van tijd geeft de natuurlijke veroudering het hout een authentieke uitstraling. Geleverd als losse staafblokken kan de vloer in verschillende patronen worden geïnstalleerd. Oppervlaktebehandeling wordt uitgevoerd met lak, olie of een combinatie van beide.

Kies jouw perfecte legpatroon

Of we het ons realiseren of niet, de vormen en patronen in de natuur hebben een grote impact op architectuur en interieurontwerp. Bewust of onbewust laten we ons inspireren en de zeshoek – een patroon gebaseerd op gelijkzijdige driehoeken – is slechts een van de verschillende geometrische basispatronen ontstaan ​​door natuurkrachten en elementaire wiskunde. Kijk maar eens naar een bijenkorf, sneeuwkristallen of de vorm van bepaalde bloemen. Daarom zijn zeshoekige hexagons een opkomende trends.

Maar ook het visgraatmotief blijft een eye-catcher. Geniet van de esthetiek en modieuze sfeer in je omgeving met de visgraatvloer.
De esthetiek en tijdloze elegantie van een visgraatvloer is uniek en kan zeker ook een prachtige rol spelen in moderne en klassieke huizen en architectuur.

Installatiemethoden

Een nieuwe eiken vloer kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd en zijn comineerbaar met vloerverwarmingssystemen: Het clipsysteem is snel en flexibel en verlijmen gaat vlot op droge, vlakke en solide ondervloeren.

Clipsystemen worden ‘zwevend’ op een massieve vloer van betonnen dekvloer of hout gelegd en is ideaal voor zowel residentiële als commerciële vloeren.
De afgewerkte houten vloer is niet meer dan 1 mm tot 2 mm hoger dan de vloerplaten zelf. De clips zijn eenvoudig op hun plaats te klikken in een speciale groef aan de onderkant van de plaat, waardoor de afzonderlijke vloerplaten bij elkaar blijven.

Een verlijmde houten vloer verbetert het gevoel en geluid van massief hout. Een verlijmde vloer is een goede oplossing voor grote, open gebieden, waar voetstappen en trommelgeluid moeten worden geminimaliseerd.

Daarnaast bestaan er ook speciale technieken om oneffen ondergronden of hoogteverschillen te bedekken. Deze hebben vaak een ondervloer nodig en laat je best aan een vakman over!

Onderhoud en reinigen van een eiken vloer

Een eikenhouten vloer moet regelmatig geveegd of gestofzuigd worden. Daarnaast is een wekelijkse, vochtige dweilreiniging met gewoon water vaak het beste voor hardhout. Vermijd stoommachines want deze kunnen de afwerking dof maken.
Als het reinigen niet langer de glans van de vloer herstelt, kan je die met speciale producten behandelen.

Bron: Hetwoongemak.nl

You Might Also Like