Vloeren

Sierbestrating: net dat beetje extra

8 maart 2017

Wanneer u uw tuin of terras gaat bestraten kunt u ervoor kiezen een gedeelte te accentueren met sierbestrating. Dit geeft een extra effect en doorbreekt de gelegde patronen. Ook een tuinpad van sierbestrating behoort tot de vele de opties. Het maakt uw tuin makkelijk toegankelijk en een plezierig om naar te kijken. Er zijn diverse soorten sierbestrating beschikbaar waaruit gekozen kan worden. Ook kunt u kiezen voor een combinatie van sierbestrating. Daarom een korte uitleg wat betreft de soorten sierbestrating en waar u rekening mee moet houden tijdens het maken van uw keuze.

Welke stijl?

Belangrijk is om te bepalen welke stijl sierbestrating bij uw smaak en uw tuin past. Daarnaast kunt u afwegen of u duurzaamheid en tijdloosheid belangrijk vindt.
Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een bakstenen bestrating, kiest u voor een duurzaam product. Bakstenen zijn slijtvast en kunnen worden hergebruikt. Ze gaan jarenlang mee. Dit maakt ze duurzaam en vriendelijk voor het milieu. Het geeft het terra

Betonstrating

Betonbestrating is een relatief goedkoop product dat er toch erg stijlvol uitziet. Beton is verkrijgbaar in vele kleuren en gaat jarenlang mee. Betonbestrating ziet er mooi uit en wanneer u kiest voor beton bestaande uit alleen grind, zand en cement, is het ook nog eens minder milieubelastend.

Halfharde bestrating

Uiteraard is ook de halfharde bestrating een van de opties. Hiermee wordt bijvoorbeeld een verharding van grind bedoeld. Het grote voordeel van deze bestrating is dat het makkelijk te leggen en aan te passen is. Tevens is het zeer waterdoorlatend. Grind kan door de jaren heen wel verkleuren. Verstandig is, om voor het leggen van het grind, speciale grindplaten aan te leggen zodat het grind niet verschuift en op zijn plek blijft liggen. Zo blijft uw tuin er netjes uitzien.
Ten slotte kunt u ook kiezen voor natuursteen, bijvoorbeeld marmer, leisteen, graniet of hardsteen. Dit zorgt voor een rustige en natuurlijke uitstraling in de tuin. Natuursteen is populair, maar ook vrij prijzig en niet altijd duurzaam verkrijgbaar.

Aanleg

Het aanleggen van sierbestrating is, net als het leggen van klinkers, een vak apart. Het beste kunt u, in overleg met de stratenmaker, een aantal offertes aanvragen en aan de hand daarvan een keuze maken. Een stratenmaker heeft kennis van zaken en zal ervoor zorgen dan de bestrating vakkundig gelegd zal worden. Dit zorgt voor een prachtig aangelegde tuin waar u met plezier naar kijkt.

Alle seizoenen even mooi

Sierbestrating in de tuin zorgt voor een mooie uitstraling. Daar waar tuinen in de zomer volop in de bloei staan, lijkt het in de winter vaak grauw en somber. Sierbestrating zorgt voor een constante uitstraling en blijft ook in de herfst en winter mooi. Zo kunt u het hele jaar rond genieten van een mooie tuin!

Bron: H. Van der Sanden Hoveniers

You Might Also Like