Energie besparen

3 tips om te besparen op je verwarming

8 mei 2019

Als het maar een beetje koud is buiten, zetten we al snel de verwarming hoog aan. Een warm huis is fijn, maar je stookkosten kunnen er ook hoog door oplopen. Door een beetje te besparen op je verwarming kun je honderden euro’s in je portemonnee laten zitten. Ook draag je een steentje bij aan het verbeteren van het milieu. Wij delen drie handige tips met je die je kunnen helpen bij het besparen op je verwarming, zonder dat je in een ijskoud huis hoeft rond te lopen.

Het begint met isolatie

We starten bij het begin, namelijk isolatie. Investeren in isolatie is een van de beste methodes als je wilt besparen op je verwarming. Door bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie zal de warmte in je huis niet snel naar buiten verdwijnen. Je huis blijft langer warm zonder dat je daar veel voor hoeft te stoken. Het isoleren van je woning is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Je hebt minder brandstof nodig en dit zorgt voor minder CO2-uitstoot. Win-win dus!

Slim verwarmen

Als je wilt besparen op je energierekening, is het belangrijk dat je je woning slim verwarmd. Je hebt hoogstwaarschijnlijk een verwarming met radiatoren, deze hoef je niet altijd aan te hebben staan. Bijvoorbeeld `s nachts als je slaapt, kun je de verwarming gerust uitzetten. Net zoals wanneer je niet thuis bent, zet de verwarming dan altijd uit. Als je in de woonkamer bent, hoeft de slaapkamer bijvoorbeeld niet verwarmd te worden. Je wilt natuurlijk niet onnodig geld uitgeven.

Gordijnen ophangen

Om nog even terug te komen op het isoleren van de woning: gordijnen zijn perfecte isolators. Deze houden de warmte namelijk binnen en zorgen ervoor dat jij de verwarming minder hoog aan hoeft te zetten. Schaf dikke gordijnen aan en zorg dat deze niet over de radiator hangen. Zo houden ze namelijk warmte tegen als je de verwarming aan hebt staan. Ook kunnen gordijnen tocht goed tegenhouden. Bij bijvoorbeeld de achterdeur zijn dikke gordijnen erg praktisch.

You Might Also Like