Grote klussen

Van je spullen afkomen met verhuizen

14 februari 2017

Wanneer jij met je partner wilt gaan samenwonen kan het voorkomen dat je teveel spullen hebt om in één woning te proppen. Je moet dus ontspullen, wat een luxe eigenlijk. Zo kom je wel met de spullen die jij het liefst gebruikt het huis binnen.

Maak stappen

Verdeel het ontruimen in meerdere stappen zo wordt het overzichtelijker. Denk bijvoorbeeld aan het vergelijken met kasten of banken. Ook is het handig om de kleine dingen en spullen met elkaar te vergelijken en weg te gooien.

Weggooien of weggeven

Het is natuurlijk zonde om alle spullen weg te gooien, denk dus na over de spullen die nog gebruikt kunnen worden. Je kan ze verkopen op marktplaats of misschien heb je kennissen die je er blij mee kan maken. Vaak geeft de tweede optie een voldaner gevoel en zie je ze nog eens terug wanneer je op bezoek komt.

Toch weggooien

Wanneer je spullen toch wilt weggooien om het huis schoon te houden kun je alles naar de stort brengen, een betere en duurzamere optie is het laten opkopen van de inboedel. Wie wilt dit kopen zul je waarschijnlijk denken. Er zijn bedrijven die massaal inboedel opkopen doordat ze dit doen heeft het waarde, ze kunnen er vaak andere mensen blij mee maken door de contacten die ze hebben bij goede doelen zoals het Leger des Heils.

Spullen behouden

Het is natuurlijk ook mogelijk om spullen te behouden, misschien dat je de spullen in een later stadium weer kan gebruiken. Er bestaan opslagboxen die tegen vergoeding te huur zijn waar je spullen in kan bewaren.

You Might Also Like