Grote klussen, Kleine klussen

Welke soorten decoupeerzagen bestaan er?

14 februari 2017

In tegenstelling tot andere elektrische gereedschappen zijn er maar een beperkt aantal decoupeerzaag soorten. Eigenlijk mag je niet van soorten spreken, omdat de machines alleen van elkaar verschillen op basis van de vorm. De functie is namelijk precies hetzelfde. Je hebt namelijk decoupeerzagen met een T-handgreep of beugelgreep. In dit geval is het handvat anders, maar het vermogen en de voeding gewoon hetzelfde. Hieronder zullen we beide varianten kort beschrijven, zodat je een beter beeld krijgt van het decoupeerzaag aanbod.

Decoupeerzaag met beugelgreep

Zoals misschien al duidelijk wordt beschikt deze zaagmachine over een handvat in de vorm van een beugel. Daarnaast is bij deze machine de aan/uit knop onderaan het handvat gemonteerd. Wanneer je deze machine in accu variant wilt kopen, dan is dat mogelijk. De accu wordt dan namelijk bevestigd aan het handvat. Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor een beugelgreep? Nou, de voornaamste reden hiervoor is dat deze decoupeerzagen in de meest gevallen een stuk voordeliger zijn. Zo kun je een beugelgreep decoupeerzaag al kopen voor maar 50 euro. Ook zorgt het handvat ervoor dat de meeste trillingen geabsorbeerd worden, zodat je tijdens het zagen meer controle zult hebben.

T-handgreep

Je kunt het misschien al wel raden, maar in dit geval heeft het handvat de vorm van een hoofdletter T. In tegenstelling tot de beugelgreep is de aan/uit knop nu gemonteerd aan de zijkant van het handvat. Daarnaast is het snoer, welke de machine van stroom voorziet, verwerkt in het handvat. Ook heeft de T-handgreep net als de beugelgreep een aantal voordelen. Zo zorgt het handvat ervoor dat je ook ondersteboven kunt zagen. Tevens is het zagen in bochten ook een stuk eenvoudiger, omdat je niet wordt belemmerd door het handvat.

Wil je een decoupeerzaag kopen? Dan is het verstandig om eerst online meerdere varianten van zowel decoupeerzagen als aanbieders met elkaar te vergelijken. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een machine te vinden met een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

You Might Also Like