Grote klussen

Zo wordt lijnmarkering op het sportveld een eenvoudige en snelle klus

30 november 2020

Alle sporten die op een veld worden beoefend hebben te maken met belijning. Zonder deze vorm van begrenzing kunnen regels niet worden gehandhaafd en wordt het beoefenen er een stuk minder leuk op. Regels zijn namelijk ook wat een sport leuk maakt en het verschil maakt tussen winnen of verliezen. Bovendien zorgen ze ervoor dat er geen twijfel bestaat over wat wel of niet mag. Belijning helpt om de regels te volgen en het spel richting te geven. Hoe verschillend het er per veld ook uit mag zien, iedere vorm van belijning heeft hetzelfde doel.

Belijningsmachines zorgen voor snelheid en precisie

Maar hoe belangrijk lijnmarkering ook mag zijn, het aanbrengen én onderhouden vraagt een behoorlijke investering. Het kost tijd om de juiste belijning aan te brengen en te zorgen dat deze op orde blijft. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om deze taak simpeler te maken. Diverse belijningsmachines helpen je om ieder sportveld goed te onderhouden en de taak van belijnen minder tijdrovend te laten zijn. Het precies aanbrengen van lijnmarkering is zonder de hulp van een machine een behoorlijke uitdaging en kost je veel tijd. Met een belijningsmachine heb je de klus zo geklaard.

Handgestuurde machines, als verlenging van je arm

Er zijn hierbij veel opties die je verder op weg helpen. Zo heb je een handgestuurde machine, die letterlijk als een verlengstuk van je arm werkt. Het helpt je strakke en nette lijnen te trekken, precies waar jij het wilt. Deze machines zijn klein van stuk en daarmee gemakkelijk op te bergen. Een stap verder zijn de machines die met een laser werken. Secuur werken wordt op deze manier nog eenvoudiger, omdat de laser precies aangeeft waar de lijn dient te komen.

Van machines met een GPS-systeem tot een echte robotbelijner

Wil je nog meer uit handen geven? Ga dan voor een belijningsmachine met een GPS-systeem. Door de samenwerking tussen een basisstation en een ontvangstunit worden de te plaatsen lijnen perfect berekend. Dit bespaart maar liefst 75% tijd. Bovendien zijn deze machines eenvoudig en snel schoon te maken zodat de bespaarde tijd niet alsnog hieraan besteed moet worden. Bovenaan de keten van belijningsmachines staat de robotbelijner. Hierbij komt alleen menselijke hulp op afstand te pas en deze machine is daarmee ultiem tijdbesparend én secuur. Een voetbalveld is al in dertig minuten belijnd.

Weeg de mogelijkheden af en kies voor de juiste belijningsmachine

Bij het kiezen voor een belijningsmachine voor een sportveld zijn er diverse mogelijkheden, afhankelijk van de mate van ondersteuning die je wilt en nodig hebt. Belijning hoeft zodoende geen tijdrovende klus te zijn, maar wordt eenvoudig én uiterst secuur. Bovendien houdt je de lijnmarkering op orde doordat je de machine eenvoudig steeds weer tevoorschijn haalt. Maak de juiste keuze aan de hand van de ondersteuning die je wenst, besteedt niet te veel tijd aan het markeren van de lijnen en geniet van waar het echt om gaat: het beoefenen van de sport. 

You Might Also Like