Grote klussen

Herken de betrouwbare dakkapelleverancier

15 december 2015

Herken de betrouwbare dakkapelleverancier

Als mensen gaan verbouwen is een veel voorkomende wens een dakkapel. Een dakkapel is een praktisch product dat een aantal voordelen met zich meebrengt. Uiteraard is er de ruimtewinst die gerealiseerd wordt, maar ook ontstaat er een lichtere ruimte, neemt de woningwaarde toe en de woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Althans, dit laatste geldt in veel gevallen. In dit blog op wonen-en-zo.nl hebben we het een keer niet over de voordelen die dakkapellen allemaal bieden. Nee, we leggen uit waar u op moet letten bij het selecteren van een leverancier.

Lage prijzen en schimmige referenties

Het eerste waarnaar u moet kijken is natuurlijk de prijs die gevraagd wordt. Ongetwijfeld wilt u niet te veel betalen, dus een te hoge prijs is niet goed, maar eigenlijk geldt dat net zo goed voor een te lage prijs. Wanneer een leverancier veel goedkoper is dan zijn concurrenten, dan is negen van de tien keer iets niet in orde. De meest voorkomende oorzaak van een zeer lage prijs is een gebrek aan werk, anders gezegd de leverancier heeft orders nodig om het personeel aan het werk te houden. In de dakkapelbranche is dit vaak het begin van het einde.
De alarmbellen moeten ook afgaan als de leverancier schimmig doet over referenties, als hij ze eigenlijk niet wil geven. Een reden daarvoor kan zijn dat hij ze niet heeft, maar vaak is het waarschijnlijker dat de uitgevoerde opdrachten niet helemaal naar behoren en volle tevredenheid van de klanten zijn verlopen. Als het goed is heeft de leverancier referenties met e-mailadres en telefoonnummer op de website staan en hoeft hij er niet moeilijk over te doen. Referenties zijn een zeer belangrijke graadmeter.

Google de naam

Hoe betrouwbaar een dakkapelleverancier is kan tegenwoordig ook heel eenvoudig op het internet worden achterhaald, door de naam van de leverancier in Google in te tikken. Als de zoekopdracht leidt tot de fora van Kassa of Tros Radar, dan is dat niet best. Ofwel, ze staan niet voor niets op deze fora van beklag. Ook kunt u kijken op Werkspot, sommige leveranciers van dakkapellen halen de opdrachten binnen via dit medium. Als ze een goede beoordeling krijgen, dan hoeft u niet te vrezen voor een ondeugdelijke dakkapel.
De garantie wordt overschat
Waar u niet al te veel naar moet kijken is de garantie die wordt gegeven. Iedere leverancier heeft standaard tien jaar garantie op zijn dakkapellen en sommigen zelfs vijftien jaar. Dit is echter alleen wat waard als de dakkapelleverancier een positief toekomstperspectief heeft. Een lange garantie is leuk, maar u koopt er niets voor wanneer de leverancier failliet gaat, of hij moet zijn aangesloten bij BouwGarant. Voor meer informatie over dakkapellen en het vergelijken van aanbieders kunt u gaan naar http://www.dakkapel-prijzen-vergelijken.nl.

You Might Also Like