Grote klussen

Wat zijn garanties in de bouw

20 september 2017

Ook op de oplevering van een woning zitten garanties. Een koper heeft recht op garantie als een woning gebrekkig is opgeleverd of vroegtijdig schade aan de woning komt. In vele gevallen moet je in de documenten die ondertekend gaan kijken, wat is hier precies over afgesproken? En heb je recht op de garantie? Op de pagina bouwen en garanties vind je een compleet overzicht met garanties en gebruikelijke termijnen.

Maak duidelijke afspraken en lees de details

Als koper van een woning moet je altijd de klein lettertjes lezen. Voldoen de voorwaarden die in het desbetreffende contract gesteld worden aan jou verwachtingen? Wellicht moeten er bij een grote koop onderdelen aangepast worden in een contract. Vaak zijn de voorwaarden in het contract gunstige voor de aannemer en in mindere mate voor de klant. Hoewel aannemers zich ook aan duidelijke regels moeten houden. Voor deze regels en wetten verwijs ik je naar de bouwen en garanties pagina.

 

Garantie digitaal vastgelegd met software

Als een aannemer met bouwsoftware werkt bijvoorbeeld voor het oplever proces, krijg je meer inzicht. Als klant en afnemer merk je dit door juiste digitale rapporten en de papierwinkel is digitaal. Zo neem je bijvoorbeeld onenigheid weg omdat alle afspraken digitaal geregistreerd zijn en inzichtelijk zijn gemaakt.

You Might Also Like