In de tuin

Zelf een tuinhuisje bouwen

16 februari 2017

Een tuin is pas echt af wanneer hier ook een tuinhuisje in staat. Het is een plek die gebruikt kan worden voor het opbergen van tuingereedschap en fietsen. Het is echter ook mogelijk om een tuinhuisje te maken waar je het gehele jaar lekker binnen kunt zitten om van de tuin te genieten. De constructie van het huisje kan je zo uitgebreid maken als je maar wilt. Zeker wanneer je van plan bent om zelf een tuinhuisje te bouwen. In dat geval kan je je fantasie helemaal de vrije loop laten gaan en in je tuin het huisje van je dromen bouwen.

Bouwpakket of op maat maken

Voor het zelf bouwen van een tuinhuisje heb je de optie uit twee keuzes. Het is onder andere mogelijk om een bouwpakket te kopen en deze in elkaar te zetten. Dit is een pakket waarbij alle bouwmaterialen compleet zijn en op maat gemaakt zijn. Het bouwpakket wordt geleverd met duidelijke instructies hoe het tuinhuisje in elkaar gezet moet worden. Iedereen die een klein beetje handig is kan op deze manier zelf een mooi tuinhuisje bouwen. Een andere optie is om alles zelf op maat te maken. Je hebt dan complete vrijheid in hoe je de constructie wilt bouwen.

Aandachtspunten tijdens het bouwen

Of je nu een tuinhuisje helemaal zelf op maat wilt maken of gebruikt wilt maken van een bouwpakket, er zijn een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden tijdens het bouwen. Zo moet bijvoorbeeld goed nagedacht worden hoe je de fundering, wanden en het dak van het huisje gaat regelen. Bij een bouwpakket zijn de wanden en het dak natuurlijk al voor je bepaald. Je moet dan nog wel nadenken over de fundering onder het tuinhuisje waardoor alles goed op zijn plek blijft staan. Maak je alles zelf dan moet voor alle aspecten goed nagedacht worden over materialen en manier van bouwen. Vraag een offerte voor het maken van een fundering aan bij een aantal aanbieders, zodat u weet wat u wordt aangeboden en tegen welke prijs u het kunt verkrijgen.

You Might Also Like