Buitenleven, In de tuin

Zo creëer je de ideale wintertuin

31 oktober 2018

Niet alleen tijdens de zomermaanden wil je van de tuin kunnen genieten! Ook in de herfst en winter moet de tuin een plek vormen om even heerlijk te kunnen ontspannen. In dit artikel geven we je verschillende tips, om van je huidige tuin een echte wintertuin te maken. Hoe heb jij er momenteel voor gezorgd, dat je ook in de winter van je tuin kunt genieten? Om het inrichten van een wintertuin nog makkelijker te maken, kan het slim zijn om hier de hulp van een hovenier bij in te schakelen. De hovenier kan je tips geven bij het planten van nieuwe struiken of het poten van bollen voor in het voorjaar. Zo weet je zeker dat er op ieder moment van het jaar iets in bloei komt te staan!

Plaats een jacuzzi in de tuin onder een overkapping

Een van de manier om een echte wintertuin te creëren, is het plaatsen van een jacuzzi in de tuin. Door de jacuzzi onder een overkapping te plaatsen, kun je deze ook in de winter gebruiken. Wat is er romantischer, dan samen met je partner van de warme jacuzzi genieten terwijl de sneeuw neerdwarrelt in de tuin? Je maakt dit nog romantischer, door hier een lekker hapje en drankje bij te nemen!

Vergelijkbaar met het gebruik van een jacuzzi in de tuin, is het laten plaatsen van een Finse- of infraroodsauna. De sauna biedt je de warmte waarnaar je in de winter verlangt! Evenals dat de sauna een plek is om je even terug te kunnen trekken.

Verschillende soorten struiken voor in de winter

De hulst staat bekend als een van de meest geschikte struiken voor in de winterperiode. De hulst heeft een prachtige, diepgroene kleur en zorgt voor kleine rode besjes. Verschillende vogels zullen baat hebben bij deze besjes in je tuin! Naast de hulst zijn er een aantal andere planten en struiken, die goed tot hun recht komen tijdens de wintermaanden.

You Might Also Like