In de tuin

Schutting kiezen

24 augustus 2016

Wie gaat nadenken over een schutting zal al snel ontdekken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Recht scherm of scherm met toog? Horizontale of verticale planken? Hout of beton? Een mooi overzicht van alle mogelijkheden is te vinden op www.SchuttingWinkel.com.

Het is goed om te weten dat er eigenlijk altijd beton nodig is voor een goede basis van de schutting. Dat betekent niet dat het meteen een volledig betonnen schutting hoeft te worden, wat overigens wel mogelijk is. Om een schutting goed neer te zetten is een betonnen onderplaat belangrijk. Deze zorgt ervoor dat de schutting goed recht komt te staan en ook blijft staan. Maar nog belangrijker is misschien wel, dat de onderplaat ervoor zorgt, dat een houten scherm niet in contact komt met de grond. Hierdoor zal het hout minder snel gaan rotten.

Schuttingpalen

Voor de schuttingpalen is er ook keuze uit hout en beton. Hoewel beton het meest duurzaam is, hebben hardhouten palen ook een lange levensduur. Bovendien geven houten palen bij een houten schutting een andere uitstraling dan wanneer het hout gecombineerd wordt met betonnen palen.

Betonnen onderplaat met motief

Naast een kleine betonnen onderplaat met daarop een houten scherm, is er ook keuze uit verschillende hogere betonnen onderplaten. Deze steken wat verder boven de grond uit en zijn daardoor echt onderdeel van het zichtbare gedeelte van de schutting. De onderplaten zijn er in verschillende uitvoeringen, zoals met een rotsmotief of houtmotief. Op deze platen komt vervolgens een houten tuinscherm, wat een mooie stoere combinatie vormt met het beton.

Betonnen schutting

Zoals al eerder genoemd, is een volledig betonnen schutting ook mogelijk. Daarbij is het goed om na te gaan of dit passend is bij de tuin. Een volledig betonnen schutting is erg ‘aanwezig’, waardoor een kleinere tuin nog kleiner lijkt. Bij de keuze voor een schutting van lichtgrijs beton zal dit effect overigens wel anders zijn dan bij een schutting van antracietkleurig beton.

Verder zorgen gladde betonplaten voor een abstracte en strakke schutting. De betonplaten met motief kunnen ook gebruikt worden om een volledige schutting mee op te bouwen. Betonplaten met een rotsmotief zorgen dan een minder strak effect en geven de schutting door de structuur een mooie robuuste uitstraling.

Op Schuttingwinkel.com is een overzicht te vinden met voorbeelden van alle mogelijkheden voor een betonschutting.

You Might Also Like