Elektronica

Dit is belangrijk bij het kopen van een wasmachine

31 oktober 2018

Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Het is daarom belangrijk om je vooraf goed in te lezen op de mogelijkheden die je hebt! Zo kun je een weloverwogen keuze maken en weet je zeker, dat je een lange tijd tevreden zal zijn met je nieuwe apparaat. Ben je bijvoorbeeld van plan om binnenkort aan gezinsuitbreiding te beginnen? In dat geval is het sterk aan te raden om daar bij het bepalen van de inhoud van een wasmachine rekening mee te houden. Zou je dit niet doen, dan zou de wasmachine al snel te klein worden. In dit artikel zetten we een aantal kooptips voor je op een rijtje, wat het makkelijker maakt om tot een weloverwogen keuze te komen.

Keuze uit een wasmachine of een was/droogcombinatie

Allereerst is het raadzaam om te kiezen tussen een losse wasmachine of een zogenaamde was/droogcombinatie. Met een was/droogcombinatie is het mogelijk om de was direct te laten drogen. Vaak zelfs in hetzelfde wasprogramma! Zeker wanneer je weinig ruimte in huis hebt om de was te laten drogen, kan dit een voordeel zijn. Daarbij hoef je geen losse droger te kopen naast de wasmachine.

Een tweede aspect om naar te kijken, is de vorm van de wasmachine. Kies je voor een voorlader of een bovenlader? Afhankelijk van de plek waar je de wasmachine wilt plaatsen, kun je voor een van beide modellen kiezen.

Kies voor de juiste inhoud van de wasmachine

Wanneer je gekozen hebt tussen een wasmachine en een was/droogcombinatie, kun je naar de inhoud van de wasmachine kijken. Bij een gezin met een of twee personen is een model met een inhoud van 5-6 kilo vaak voldoende. Voor gezinnen met maximaal vier personen volstaat een model van 7-8 kilo. Heb je een gezin van vijf personen? Kies in dat geval voor een wasmachine met een capaciteit van 8 of meer kilo.

You Might Also Like