Elektronica

Een platte of een gebogen TV?

31 oktober 2018

Bij de aanschaf van een nieuwe televisie zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het aantal pixels wat een televisie je biedt, het formaat van de televisie, de vorm hiervan, enzovoorts. Bij het bepalen van de vorm van een televisie heb je de keuze tussen een platte of een gebogen televisie. Het is raadzaam om je vooraf goed in te lezen op de verschillen tussen beide modellen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Zeker in een grote ruimte is een gebogen televisie het overwegen waard! In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van deze modellen. Heb jij al eens een gebogen televisie overwogen?

Voordelen van een gebogen televisie

Het voornaamste voordeel van een gebogen televisie is dat de kleuren van het beeld vanuit verschillende hoeken goed zichtbaar zijn. Bij een platte televisie komt het geregeld voor, dat het beeld vanuit een hoek veel minder goed te zien is. Dit is zonde, als je voor honderden euro’s in een nieuwe televisie investeert! Ook fraai aan deze gebogen televisies is de ledverlichting die in veel modellen geïmplementeerd is. Deze ledverlichting verandert automatisch van kleur, op basis van de beelden die bekeken worden. Zo zal de ledverlichting bij het bekijken van een natuurfilm al snel groen kleuren.

Een gebogen televisie is vaak duurder

Zeker de gebogen televisies met ledverlichting aan de achterzijde kunnen behoorlijk prijzig zijn. Daar waar een platte televisie door de jaren heen steeds goedkoper geworden is! Het is afhankelijk van de waarde die je aan een goed beeld hecht, of de extra investering in een gebogen televisie de moeite waard is. Daar komt bij dat een gebogen televisie in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld in een compacte slaapkamer, niet altijd duidelijk zichtbare voordelen biedt. De ruimte is immers zo compact, dat je vrijwel altijd recht voor het beeld van de televisie zal liggen of zitten. Een platte televisie volstaat in zo’n geval vaak.

You Might Also Like