Elektronica

Een 3D printer kopen en thuis gebruiken

16 mei 2019

Een 3D printer kopen als ondernemer is allang gebruikelijk. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds gebruikelijker om dit als consument te doen. Dat komt doordat er niet alleen zakelijke toepassingen, maar ook allerlei praktische toepassingen voor de printer te bedenken zijn. Vooral ontwerpers en andere creatieve mensen hebben hier veel voordeel van. Het is dan natuurlijk wel aantrekkelijk om eens te bekijken welke printers goed aan jouw wensen en eisen kunnen voldoen. Op die manier is het mogelijk om een goede printer te vinden waar je veel waarde van kunt hebben als gebruiker.

Alle ontwerpen kunnen maken
Een 3D printer kopen met een vast idee voor ogen maakt de keuze wel wat gemakkelijker. Je kunt dan gemakkelijk bekijken welke printer aan je wensen voldoet. Heb je echter vooral zin om te ontdekken wat je allemaal kunt ontwerpen, dan is het slim om eens te kijken welke modellen het meest veelzijdig zijn. In dat geval kijk je bijvoorbeeld naar het materiaal waarmee je mee kunt printen. Wil je alleen met PLA en ABS werken? Of wil je een printer die bijvoorbeeld ook met metaal of met nylon kan printen? Dit zijn belangrijke vragen voor ontwerpers.

Een 3D printer die past
Wanneer je een 3D printer kopen gaat die je thuis gaat gebruiken, dan is het ook slim om te kijken of het model wel passend is. Een printer die goed compact is om thuis te gebruiken is wel belangrijk. Daarbij gaat het vooral om het vinden van het ideale bouwoppervlak. Dat kan variëren van 12x12x12 of 20x20x20 tot wel 40x40x40. Dit hangt onder andere af van wat je van plan bent met de printer en de mate van ruimte die je hebt in bijvoorbeeld je werkkamer. Laat je hier dus wel even goed over adviseren voor je kiest.

Volledige vrijheid van printen
Een 3D printer kopen is het begin van het ontdekken van eindeloos veel nieuwe mogelijkheden. De volledige vrijheid om te kunnen printen wat je wilt is vooral voor ontwerpers en kunstenaars natuurlijk heel aantrekkelijk. Alleen al omdat dit heel veel nieuw werk kan opleveren. Het is belangrijk om te kijken welke mogelijkheden de verschillende printers bieden. Denk bijvoorbeeld aan Prusa of Ultimaker en de mogelijkheden die bij de modellen van deze printers horen. Die zijn flink groot te noemen. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk om ermee te werken. Dat maakt het wel heel fijn om ermee te kunnen werken.

Lees hier meer over Ultimaker 3D-printers

You Might Also Like