Grote klussen

Veilig klussen in huis: 4 tips

1 november 2018

Niet alleen geeft klussen voldoening en is het leuk om te doen, je bespaart er ook nog eens een hoop geld mee! Dat betekent alleen niet dat het alleen maar dikke pret is. Bij het klussen kunnen ook nogal eens gevaarlijke situaties ontstaan en een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kun je door je goed voor te bereiden zorgen voor een veilige manier van klussen en een veiligere werkomgeving. Waar je dan precies op moet letten vertellen we je graag in dit artikel. Denk je aan deze tips, dan maak je voor jezelf het klussen nog een stuk leuker, want je kunt zonder zorgen aan de slag!

1. Veiligheidshelm

 

Je ziet niet voor niets overal mensen die een veiligheidshelm dragen op een bouwplaats. Letsel aan je hoofd is een serieus risico bij het uitvoeren van bepaalde klussen. Door een goede veiligheidshelm te dragen hoef je je geen zorgen te maken over vallend materiaal. Er zijn echt genoeg voorbeelden van klussen waarbij het fout ging, en met een beetje pech kun je dan niet eens je klus af maken.

2. Goede werkschoenen

 

Net als voor een goede wandeling, heb je ook voor het klussen goed schoeisel nodig. Goede werkschoenen hebben een stevige neus en bieden ondersteuning tijdens de werkzaamheden. Denk aan werkzaamheden waarbij je dingen moet slopen of in de weer bent met zware materialen, dan is een schoen met stalen neus echt onmisbaar. Wanneer er iets zwaars op je voeten valt kan het echt zorgen voor flinke verwondingen als je dit niet draagt. Trouwens, stalen neuzen waren vroeger van staal, maar tegenwoordig niet meer. Nu wordt er vaak gebruik gemaakt van composiet. Zo worden ze nog wel vaak genoemd en hard zijn ze ook nog zeker!

3. Een stevige trap

 

Vaak moet je voor een klus boven je macht werken. Dan is een goede trap onmisbaar. Te veel mensen gebruiken echter al jaren het oude halfbakken trapje dat ze toevallig nog in de schuur hebben liggen. Deze zijn vaak instabiel en niet geschikt voor veel klussen. Zorg daarom dat je beschikt over een stevige trap die onder geen beding uit balans kan raken.

4. Werkhandschoenen

 

Je handen hebben het zwaar te verduren tijdens het klussen. Ze zijn niet altijd even populair onder klussers, maar het belang van een goede werkhandschoen wordt daarmee echt onderschat. Zorg gewoon voor een werkhandschoen die daadwerkelijk goed past. Anders is het inderdaad zo dat een handschoen het werk moeilijker en minder veilig maakt. Maar wanneer je zorgt voor een goed passende handschoen zal het alleen maar prettiger én veiliger werken.

 

Zorg dat je voorbereid bent en aan bovenstaande zaken hebt gedacht voor je begint aan je volgende klus!

You Might Also Like