Badkamer

Voor- en nadelen inloopdouche

16 februari 2017

Steeds meer mensen kiezen in hun badkamer voor een inloopdouche. Dit is een doucheruimte die enkel afgeschermd is door een enkele wand en de muren van de badkamer. De ruimte kenmerkt zich door een opening waar je direct in kunt lopen zonder een gordijn of deur te openen. Hier is dan ook de naam inloopdouche aan te danken. Het is een ware blikvanger die je badkamer er ruimtelijk en modern uit laat zien. Wat zijn echter de voor- en nadelen van een inloopdouche? Door deze op een rijtje te hebben kan je beter de keuze maken of een dergelijke douche ook voor jouw badkamer geschikt is.

Groot gemak en ruimte

Als eerste bespreken we de voordelen van een inloopdouche. Deze kunnen we op twee manieren bestempelen. Een groter gemak en een grotere ruimte. Het gemak is groter doordat je bijvoorbeeld makkelijk de douche in kunt lopen. Er is namelijk geen opstaande rand. Dit maakt de douche uitermate geschikt voor mindervalide mensen. Ook is schoonmaken makkelijker door het ontbreken van een opstaande rand van de douchebak. De inloopdouche zorgt er ook voor dat de badkamer groter lijkt dan deze daadwerkelijk is. In tegenstelling tot een afgesloten doucheruimte lijkt een inloopdouche onderdeel te zijn van de badkamerruimte. Hierdoor ontstaat het optische beeld van een grotere ruimte.

Gladheid en moeilijk plaatsen

De nadelen van een inloopdouche zijn gladheid en moeilijkheid van plaatsen. Douchebakken zijn namelijk een stuk makkelijker te plaatsen. De tegels van een douche waarin je kunt lopen moet uiterst professioneel geplaatst worden. Het water moet door de plaatsing van de tegels snel genoeg weg kunnen spoelen door de afvoer. Tevens moet de afvoerbuis onder de vloer komen te zitten. Een ander nadeel is dat water door de badkamer kan spetteren gedurende het douchen. Men moet daarom zeker zorgen voor tegels die niet glad worden wanneer deze nat zijn.

You Might Also Like