Inrichting

Wat is nu een goede makelaar?

1 november 2016

Je wilt je woning verkopen en/of wellicht een nieuw huis kopen. In dat geval ben je vast opzoek naar een goede makelaar. Een makelaar begeleidt je in het proces van kopen en/of verkopen, geeft adviezen en doet de bemiddeling. Daarnaast doet een makelaar nog veel meer. Maar hoe vind je een goede makelaar? Waar moet je op letten?

Het selecteren en uitnodigen van een makelaar

In jouw omgeving zijn er vast voldoende makelaars te vinden. Maar nu moet je nog een goede makelaar kiezen. Een makelaar moet bekend zijn in de buurt waar jij een woning koopt of verkoopt. Daarom is het raadzaam om een makelaar in de buurt te kiezen. Vraag om ervaringen te vragen van kennissen, vrienden en familie. Wellicht kunnen zij een makelaar aanbevelen. Je kunt ook op websites als ‘wieisdebestemakelaar.nl’ ervaringen inzien van vorige klanten. Gebruikelijk is dat er meerdere makelaars uit worden genodigd voor een vrijblijvend gesprek. Dit zijn er over het algemeen 2 tot 4. Het voordeel van een vrijblijvend gesprek is dat je nergens aan vast zit. Maar hoe selecteer je de beste makelaars?

Kiezen van een goede makelaar

Een goede makelaars bereidt zich goed voor op het gesprek. Wat kan hij bijvoorbeeld al vertellen over de woning? En adviseert hij een reële vraagprijs? Daarnaast is het belangrijk om goed op de kosten te letten. Is de prijs inclusief? Of worden er nog extra kosten gerekend? Een duurdere makelaar kan daarom nog weleens wat goedkoper zijn. Daarnaast kun je nog vragen beantwoorden als:

  • Waarin onderscheidt de makelaar zich?
  • Welke werkzaamheden doen ze voor de verkoop?
  • Hoe hoog staan de woningen van de makelaar in Funda?

Er is echter een andere – misschien wel veel belangrijkere – vraag: klikt het eigenlijk met de makelaar? Je moet natuurlijk wel het gevoel hebben dat de makelaar te vertrouwen is en dat je altijd voor vragen bij hem of haar terecht kunt. Een makelaar waarvan we weten dat hij goed en betrouwbaar is, is Becx Makelaardij in Tilburg.

You Might Also Like