Inrichting, Kamers

Fris je woonkamer op met deze tips

9 mei 2016

De woonkamer is meestal de kamer in huis waar we de meeste aandacht aan het interieur besteden. Dit is niet verbazend want vaak brengen we ook de meeste tijd in deze kamer door. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat je na verloop van tijd de inrichting van de woonkamer beu raakt en deze graag eens op zou willen frissen. In dat geval kan je in dit artikel een aantal tips lezen waarmee je een woonkamer makkelijk opfrist.

De kleur is een bepalende factor

Om een woonkamer op te frissen en een andere look te geven hoeft niet het complete interieur van een kamer aangepast te worden. Immers zou het vervangen van alle meubels en kasten in een woonkamer snel voor hoge kosten kunnen gaan zorgen. In plaats daarvan is het misschien een goed idee om de woonkamer simpelweg een andere kleur te verven. De kleur van een kamer is namelijk een bepalende factor voor een interieur. Door deze te veranderen krijgt de woonkamer meteen een nieuwe frisse look.

Groot resultaat met kleine accessoires

Een ander onderdeel van het interieur wat tegen relatief lage kosten aangepast kan worden, maar waar wel een totaal nieuwe en frisse look in de woonkamer mee gecreëerd kan worden zijn de accessoires die in de kamer staan. Denk hierbij aan de schilderijen of andere kunstwerken waarmee de kamer gedecoreerd is of lampen en andere soorten verlichting die  het interieur bepalen. Door deze kleine accessoires te vervangen kan een groot resultaat bereikt worden en fris je de woonkamer op.

You Might Also Like