Inrichting

Isoleren met behulp van strokengordijnen

13 maart 2018

Zoekt u een oplossing om te isoleren, zonder dat er direct een doorgang geblokkeerd wordt? Dan zijn strokengordijnen de oplossing voor uw probleem! Lees hieronder wat strokengordijnen zijn en waarom ze de oplossing zijn voor uw problemen.

Wat is een strokengordijn?

Eigenlijk zegt het woord het al, maar een strokengordijnen is niets anders dan een gespleten gordijnen. Je kunt de diverse stroken van ongeveer tussen de 100 en 200 ml naast elkaar ophangen, waardoor er als het ware een gordijn ontstaat. Doordat je geen compleet gordijn hebt, maar verschillende stroken, is het gemakkelijk om door de stroken heen te lopen of te rijden met diverse voertuigen.

Waarvoor worden strokengordijnen gebruikt

Strokengordijnen worden vaak gebruikt om de temperatuur tussen verschillende delen van een ruimte constant te houden. Vaak gebeurt dit in ruimtes waar ook veel loop of rij verkeer plaats vindt. Dit is namelijk gemakkelijker dan een schuifdeur of een andere deur. In onderstaande ruimten of plekken worden de strokengordijnen vaak gebruikt:

  • In een koelcel
  • In een ruimte waar insecten uit den boze zijn
  • In ruimtes waar levensmiddelen worden opgeslagen
  • In ruimtes waar ze gebruikt worden om te waarschuwen voor gevaarlijke situaties. De flappen of stroken worden dan meestal rood gekleurd.

Waar kunt u strokengordijnen bestellen

Wilt u strokengordijnen bestellen om bijvoorbeeld uw ruimte gemakkelijk te isoleren? Dan kunt diverse stroken en flappen hier bestellen.

Wat zijn de kosten?

De kosten van flappen gordijnen worden berekend op basis van breedte, diepte en lengte. Het ligt er dus aan wat uw wensen zijn. Soms is het ook mogelijk dat er voor een bepaalde doorgang stroken op maat gemaakt moeten worden. Ook hiervoor kunt op de bovenstaande link klikken. Het bedrijf in de link maakt namelijk ook strokengordijnen op maat. Zorg er ook voor dat u een ophangsysteem besteld!

You Might Also Like