Inrichting

Hoe kom ik aan epoxy? En wat heb ik allemaal aan dit materiaal?

7 juni 2022

Epoxy is een specifiek soort hars, dat voor meerdere doeleinden ingezet kan worden. Zo wordt epoxy gebruikt om mooie epoxyvloeren mee aan te leggen. Verder wordt het materiaal vanwege de mooie looks en de mogelijkheid om epoxy met kleurstoffen te mengen ook ingezet om strakke riviertafels ofwel epoxytafels mee te maken. Maar waar kun je epoxy eigenlijk kopen? En wat heb je precies aan epoxy? Wat is hiervan de toegevoegde waarde in je interieur?

Waar kun je eigenlijk epoxy kopen?

 

Wil je graag epoxy kopen bij een epoxy expert? Dan kun je ervoor kiezen om epoxy aan te schaffen bij een reguliere bouwmarkt of bij een online aanbieder die epoxy in het assortiment heeft opgenomen. Maar het is ook mogelijk om epoxy te kopen bij een epoxy expert. Epoxy kopen bij een epoxy expert kan meestal eenvoudig, voordelig en snel via een online specialist of speciaalzaak. Neem gewoon eens een kijkje op internet wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is en aarzel niet om aanbieders en hun prijzen onderling goed te vergelijken. Dat kan je namelijk een hoop geld schelen!

 

Geen krimp en geurloos materiaal

 

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van epoxyhars, is dat dit hars niet krimpt of uitzet bij temperatuurverschillen. Bij bijvoorbeeld polyester is dat wel het geval. Gebruik je epoxy op een tafel of als toplaag op een vloer, dan heb je dus de garantie op materiaal dat enorm sterk is en niet in of uit krimpt. Een tweede goede reden om voor epoxy te kiezen en niet voor een andersoortig materiaal, is dat epoxy nauwelijks geur afscheidt. Hierdoor is epoxyhars goed toepasbaar in ruimtes die afgesloten (kunnen) worden.

 

Goede hechting, kleurvarianten en volledig waterdicht

Een mooie eigenschap van epoxyhars is dat dit materiaal uitstekend hecht op de ondergrond en daardoor heel strak ingegoten kan worden, bijvoorbeeld op een vloer of als epoxylaag op een riviertafel. Een fijn aspect aan epoxy kopen bij een epoxy expert dat niet onbesproken mag blijven, is de grote kleurvariatie op dit gebied. Eigenlijk is wat dit betreft nagenoeg alles mogelijk. En ten slotte, last but not least, zit de meerwaarde van epoxy kopen bij een epoxy expert hem in het feit dat epoxy 100 procent waterdicht is. Je hoeft niet bang te zijn dat er vocht en vuil in een epoxy-oppervlakte doordringt.

You Might Also Like