In en rondom huis

3 technische hoogstandjes voor thuis

31 mei 2022

Thuis is heerlijk thuis. Daar wil je rust en comfort. Natuurlijk volledig naar eigen smaak ingericht. Even inspiratie opdoen kan dus geen kwaad. Daarom hebben we 3 technische hoogstandjes voor je op een rijtje gezet. Heerlijk voor thuis en als je een beetje handig en creatief bent, kan je er zelf mee aan de slag gaan.

Thuisbioscoop

Tijdloos en stijlvol. Een thuisbioscoop is misschien wel een van de meest gekoesterde kinderwensen. Maar als je thuis een kamer over hebt zijn er ineens mogelijkheden. Ga je de thuisbioscoop laten bouwen of ga je zelf aan de slag? Een ‘grote’ televisie of beamer is tegenwoordig veel betaalbaarder. Verder gaat het natuurlijk om de aankleding. Fijne stoelen, surround sound en het spelen met de verlichting. Je wilt natuurlijk echt een bioscoop sfeer creëren.

Allereerst bepaal je de plaats van de bank/stoelen en het beeldscherm. Dat bepaalt namelijk de basisopstelling van je bioscoopkamer. Houd hier ook rekening met de ideale kijkafstand. Een groot scherm is leuk, maar dan moet je wel op voldoende afstand kunnen zitten. Als je een kamer voor de bioscoop reserveert ben je dus gebonden aan de maximale afstand tussen de muren. Vaak is het dan het beste om in de lengterichting van de kamer te kijken. Heb je keuze uit twee kamers thuis waarvan je er één wilt opofferen voor de thuisbioscoop, dan is dit mede bepalend voor je keuze.

Automatische verlichting

Automatisch verlichting voor thuis is eenvoudig te programmeren. Het belangrijkste voordeel is het stukje veiligheid. Ook als je niet thuis bent gaat de verlichting aan en lijkt het net of er iemand thuis is. Dit verkleint de kans op inbraken en werkt dus als goede extra beveiliging. Daarnaast is het op die manier erg gezellig thuis komen.

Camerabeveiliging

Nu we het toch over veiligheid hebben. Camerabeveiliging is een goede maatregel om potentiële inbrekers af te schrikken. Daarnaast geeft het je beeld als je niet thuis bent of kun je verdachte situaties terug kijken. Hoe interessanter je omgeving is des te interessanter wordt het helaas ook voor criminelen.
Wees dus goed voorbereid en zorg voor passende beveiliging. Een deurbel met camera is hier al een goede eerste stap in. Op die manier zie je wie er aan de deur is. Dankzij de ingebouwde bewegingssensor filmt de deurbel belangrijk momenten om live mee te kijken of later terug te kijken. Dit is dan ook de reden waarom er bij bijzondere of verdachte situaties steeds vaker beeldmateriaal beschikbaar is. Er wordt simpelweg meer gefilmd door meer camera’s.

You Might Also Like