In en rondom huis

Het gebruikmaken van LED Strips in verschillende ruimten

7 september 2018

LED Strips zijn uitermate goed in te zetten voor een groot aantal uiteenlopende verlichtingsdoeleinden. Toepassingen kunnen variëren van huis-en-tuin tot professionele toepassingen zoals interieurbouw, horeca ofindustrie. Inmiddels zijn LED strips ook tot in deze high-end markten doorgedrongen. Veel fabriekshallen of magazijnen met plafonds tot zo’n 5 meter hoogte maken geen gebruik meer van gewonelichtarmaturen, maar van simpele aluminiumprofielen waarin LEDstrips zijn aangebracht. Door een goed doordachte verdeling te maken kan zo’n grote ruimte perfect tot in alle hoeken worden verlicht.Bovendien is dit prettig licht om bij te werken, omdat het in tegenstelling tot TL-licht niet knippert. Uiteraard wordt bij dit soort opstellingen meer high-end en duurdere LED stripgebruikt,voornamelijk omdat de kleurechtheid goed moet zijn.

In de horeca zijn vooral gekleurde RGB LED strips zeer goed toepasbaar, ze worden vaak gebruikt als accentverlichting onder bars en in de vloer,op terrassen, vlonders, en noem maar op. Door de juiste controllers te gebruiken is het mogelijk om alles op het (bestaande)domotica systeem aan te sluiten, waardoor het geheel perfect is aan te sturen en moeiteloos integreert met de overige verlichting. In de horeca moet zo’n LED Strip natuurlijk wel tegen een stootje kunnen, daarom is het handig om ze in te bouwen in aluminiumprofielen of om een IP68 waterdichte LED Strip te nemen. Deze zijn volledig ingegoten en voorzien van een extra siliconehuls, en kunnen dus niet zomaar beschadigd worden.
Zwembaden en fonteinen zijn een andere plek waar erg mooie resultaten kunnen worden behaald door middel vanLED strips die IP68 (onderwater) waterdicht zijn. Doordat delichtkleur, voornamelijk van RGB, rood, groen en blauw, erg zuiver is, geeft dit een geweldig mooi effect, veel mooier dan datvanbijvoorbeeld een gewoon warm wit onderwaterspotje. Vandaar datook indeze branches LED strips zeer populair zijn en veel worden toegepast.

You Might Also Like