Huis

Wat is de ideale verlichting voor op kantoor?

4 september 2018

Bij het zoeken naar nieuwe kantoorruimte komen vaak een hoop zaken kijken. Hoe groot moet het zijn? Hoe is de bereikbaarheid? Welke kantoorspullen zijn er nodig? Hoe gaat u deze verder inrichten? Kortom, er zijn heel wat factoren waar u rekening mee moet houden als u op zoek gaat naar geschikte werkruimte. Een ander punt waar veel ondernemers in eerste instantie geen rekening mee houden is de verlichting. Dit is namelijk  essentieel om uiteindelijk te kunnen werken. Waarom is dat zo en welke verlichting kunt u dan het beste terug laten komen in uw nieuwe kantoorruimte?

Zorg voor voldoende daglicht
Wist u dat goede verlichting de werkprestaties verbetert? En welk soort licht is nu beter dan daglicht? Het is dan belangrijk dat u op zoek gaat naar werkruimte waar het daglicht goed doorheen kan komen. Grote ramen zijn dan ook een gunstige bijkomstigheid, omdat deze meer daglicht naar binnen kunnen brengen. Bovendien krijgt het personeel ook meer energie doordat ze voldoende licht hebben. Dit resultaat uiteindelijk in verbeterde werkprestaties en een hoge productiviteit.

LED verlichting als juiste alternatief
Soms is daglicht alleen niet voldoende, want het kan ook voorkomen dat uw nieuwe kantoorruimte niet van de grote ramen heeft of dat ze maar in beperkte aantallen aanwezig zijn. In dat kader moet u een alternatieve oplossing vinden voor ander soort verlichting. De meeste kantoren zijn tegenwoordig uitgerust met TL-lampen of PL-C lampen. Binnen deze lampen wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting omdat dit het meest energiezuinig is. Hierdoor kunt u als bedrijf maandelijks veel kosten besparen. Soms kan dit bedrag tot wel enkele honderden euro’s oplopen en dat is dan al snel terugverdiend.

Verlichting als extra sfeermaker
Veel werkgevers vinden het ook belangrijk dat verlichting multifunctioneel moet zijn dan alleen een ruimte te moeten vullen met licht. Verlichting moet ook dienen als extra sfeermaker zodat dit ten goede komt van de werkprestaties. In dat kader zou u er ook aan kunnen denken om een automatisch systeem te regelen die ervoor kan zorgen dat het licht van kleur veranderd. Dit zorgt ervoor dat er meer warmte ontstaat in de ruimte en waardoor het personeel zich meer op hun gemak voelen.

Houd rekening met de inrichting
Tevens is het ook belangrijk dat u rekening houdt met de inrichting van dan uw kantoorruimte. Verlichting moet natuurlijk wel voldoende aanwezig zijn op bij de werkplekken van uw personeel. Misschien heeft u ook nog wel een extra vergaderruimte waar u kunt zitten als u bezoek ontvangt. Ook daar zal u dan willen beschikken over de juiste verlichting. Kortom, het is van essentieel belang dat u rekening houdt met de inrichting van uw ruimte als u op zoek gaat naar passende verlichting.

Bureaulampen maken het compleet
Mocht u plafondverlichting alleen niet voldoende vinden, dan kunt u er ook altijd voor kiezen om extra bureaulampen aan te schaffen. Sommige werknemers vinden het misschien ook wel fijn om een extra lampje op hun werkplek te hebben waardoor ze meer kunnen zien en daardoor hun productiviteit ook omhoog gaat. Het voordeel van bureaulampen is dat u deze in losse aantallen kunt bestellen en daardoor niet onnodige extra kosten maakt.

You Might Also Like