Sfeer

De schemerlamp als sfeervol decoratie-item

1 november 2016

Wij Nederlanders houden van gezelligheid. Dat zie je aan alles, met name aan de over het algemeen zeer knus ingerichte huiskamers. Ga maar eens op een regenachtige herfst- of winteravond door de straten wandelen en gluur stiekem door de vele vitrages naar binnen. De meest gezellig uitziende huiskamers hebben bijna allemaal schemerlampen hangen. Een schemerlamp is dan ook niet altijd direct bedoeld om de boel in het zonnetje te zetten, maar is er meer om sfeer en knusheid in de huismaker te brengen. Vroeger was dat heel gewoon, maar rond de jaren ‘80 waren de schermerlampen ineens niet meer zo populair als voorheen.

Schemerlampen overal te koop

Gelukkig liggen de jaren ‘80 waarin de kleuren wit, zwart en grijs aan de basis stonden van veel huiskamer inrichtingen ver achter ons. We leven nu namelijk in een rijkelijk gekleurde tijd waar de schemerlamp weer volop in het zonnetje gezet kan worden en die in veel woonkamers zorgt voor een gezellige sfeer. Je kan een schemerlamp kopen bij winkels als, IKEA, Xenos, Leen Bakker en lampenspeciaalzaken. Daarnaast is het mogelijk om online te kijken voor schemerlampen. Bij veel webshops is de bezorging gratis en heb je de schermerlamp de volgende dag al in huis. Een goed voorbeeld van een webwinkel waar je terecht kunt voor schemerlampen is Staandelampen.nl.

In grootte verstelbare sfeervolle schemerlampen

De kleuren die in de winter van 2016/2017 trendy zijn zie je in de winkels die hiervoor al genoemd zijn. Oranje en bruin zijn warme kleuren die bij vooral veel schemerlampen in trek zijn. Door deze kleurstellingen wordt het warme licht door de gehele woonkamer verspreidt en heb je meteen een zeer romantische en warme uitstraling gecreëerd. Je kan er daarnaast voor kiezen om schemerlampen te nemen die doorschijnend zijn, van stof zijn vervaardigd, of van plastic. Er zijn ook schemerlampen in omloop die je groter of juist kleiner kan maken.

You Might Also Like