Groen wonen, Huis, Planten & Bloemen

Tover hortensia bloeit 150 dagen

31 maart 2017
De compacte en rijkbloeiende Magical Hortensia verandert door invloed van daglicht langzaam van kleur. Van helder tot een kamerplant met prachtige herfsttinten. Met de juiste verzorging houdt de bloei 150 dagen aan. Je raakt er dus nooit op uitgekeken.

Moeilijk? Helemaal niet!

De Magical-kamerhortensia is zo sterk dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Zo geniet je 150 dagen lang:
– Zet de Magical-kamerhortensia op een tochtvrije plek met daglicht (geen direct zonlicht). Staat er een fruitschaal in de buurt? Haal die dan weg. Rijpend fruit verkort namelijk de bloeitijd.
– Geef regelmatig water. Hoeveel? Dat hangt van het drinkgedrag van de individuele plant af. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, weet je dat de kamerhortensia voldoende te drinken heeft.

150-dagenchallenge

Iedereen die mee wil doen aan de ‘150-dagenchallenge’ kan zich tot 30 april 2017 opgeven via www.magicalcoloursyourhome.com. Via een loting krijgen 150 inzenders een gratis kamerhortensia van Magical toegezonden.
Vanaf april zijn de kamerplanten ook verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum of bloemist vanaf € 7,95.

Bijzonderheid

Door invloed van daglicht veranderen de bloemen van de Magical-hortensia’s langzaam van kleur. De roze kamerhortensia wordt langzaam donkerrood en de blauwe krijgt uiteindelijk diepgroene bloemen.

Kijk voor ander bloemen en planten nieuws op www.groenvandaag.nl

You Might Also Like