Huis

Wonen in Deventer, waarom dan?

30 juli 2020
deventer in de avond

Deze stad aan de IJssel is een van de oudste steden van het land en tevens een van de Hanzesteden. Rond het jaar 800 begon de stad Deventer zich te ontwikkelen, door de jaren heen heeft het dan ook veel mee gemaakt en is het goed intact gebleven wat maakt dat er super veel oude monumenten en gebouwen te zien zijn in de stad. In dit korte artikel ga ik jou laten zien waarom je in Deventer zou moeten gaan wonen!


Locatie en natuur


Zoals eerder al vernoemd ligt deze oude stad aan de mooie IJssel. Daarnaast is de stad omringt door prachtige, groene natuur waar je zo bent per fiets of auto. In de stad zelf zijn er ook een aantal parkjes te vinden waar je heerlijk kunt genieten van rust, vogels en de mooie natuur.


Betaalbaar!


Een belangrijk feit dat komt kijken bij het wonen in Deventer, het is goed betaalbaar. De geluiden vanuit de Randstad zijn overwegend duur en onbetaalbaar, in deze stad is het juist omgekeerd. De prijzen zijn juist vrij stabiel wat mensen aantrekt want de stad groeit nog steeds door. Als u nu al op zoek bent naar een goede makelaar in Deventer, raad ik ThomaPost aan!


Cultuur in overvloed

Deventer heeft naast de top locatie, mooie natuur en betaalbare huizen ook nog eens een overvloed aan cultuur. Genoeg toffe festivals en andere activiteiten om te bezoeken. Het Charles Dickens festival en Deventer op Stelten om er maar twee te noemen. Daarnaast is er jaarlijks de grootste boekenmarkt van Europa te vinden en is er zat te doen op het grootste plein van Nederland, de Brink. De sportliefhebber kan zich suf juichen voor de plaatselijke Go Ahead Eagles die midden in een echte volkswijk spelen. Kortom; Deventer heeft voor ieder persoon iets!

You Might Also Like