In de tuin

Welke voorbereidingen moet u treffen voor de jacuzzi plaatsing?

16 april 2020

U gaat eindelijk uw droom jacuzzi plaatsen, maar er zijn een hoop voorbereiding die getroffen moet worden om te zorgen dat de jacuzzi goed geplaatst wordt. Dit gaat voornamelijk over de locatie waar u de jacuzzi gaat plaatsen. In dit artikelen helpen wij u bij waar er opgelet moet worden tijdens de plaatsing van de jacuzzi. Vaak is het slim om een professional zoals Spa Care Brabant hiervoor in te schakelen die kan u helpen bij plaatsing of verhuizing. Ook makkelijk is dat het bedrijf u ook tips over de onderhoud kan geven.

De plaatsing op de jacuzzi locatie

Wanneer u start met denken over het plaatsen van de jacuzzi staat 1 ding centraal: de jacuzzi locatie. Er zullen meerdere dingen van toepassing zijn voor dit moment. Op het moment dat u een vrije doorgang heeft van minstens rond de 110 cm breed kunt u de plaatsing met de hand doen. Op het moment dat u niet de beschikking heeft tot zo’n opening zal de met machines gedaan moet worden. Dit betekent dat de jacuzzi met een kraan over het huis zal worden getild zodat het in de tuin terecht zal komen. 

Ingraven op de jacuzzi locatie

Wanneer u de locatie van de jacuzzi zeker staat het volgende punt op de lijst: ingraving. Een jacuzzi is altijd gedeeltelijk ingegraven, hierdoor zal u een bodemplaat onder de grond leggen. Wees hierbij wel alert dat de pompen en de computer bereikbaar blijven voor installatie en eventueel onderhoud. Op het moment dat de locatie niet goed is voorbereid vervalt namelijk de garantie.

De ondergrond van de jacuzzi

Iets wat uitermate van belang is de ondergrond van de jacuzzi. Op het moment dat de jacuzzi volledig gevuld is met water en personen zal de jacuzzi namelijk behoorlijk zwaar worden. Zorg er dus voor dat de ondergrond waar u de jacuzzi plaatst dit gewicht aan kan. Naast dat het gewicht houdbaar moet zijn zal ook de ondergrond recht moeten staan, zonder verzakkingen. Dit kan namelijk schade geven aan uw jacuzzi.

De elektra op locatie

U heeft dus gehoord hoe belangrijk de plaatsing van de jacuzzi is. Hierbij komt nog een laatste iets namelijk de elektriciteit. Het is dus belangrijk om een goede stroomvoorziening te plaatsen. Om de hydropompen te laten werken zal natuurlijk deze stroomvoorziening nodig zijn dus wanneer het niet in orde is kan u de jacuzzi niet gebruiken.

You Might Also Like