Huis

Aandachtspunten bij het kopen van je eerste huis

16 april 2020

Ben je op zoek naar je nieuwe droomhuis? Voor het vinden van een huis moet er behoorlijk wat gebeuren. Om je te helpen geven we in dit artikel een aantal tips voor een huis te kopen in Roosendaal

Stel een wensenlijstje op voordat je gaat zoeken

Bij het zoeken naar een nieuwe woning is het belangrijk eerst een concreet lijstje te maken met zaken die je sowieso nodig hebt in de woning. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid slaapkamers, grote van de tuin en de grootte van het huis. Hierbij kun je ook duidelijk een onderscheid maken met die zaken die je nodig hebt in het huis en die zaken die je graag zou willen. 

Vinden van een hypotheekadviseur 

Bij het starten van je zoektocht naar een nieuwe woning is het ook gemakkelijk te weten met wat voor middelen dit gedaan kan worden. Als eenmaal duidelijk is geworden kun je samen met een hypotheekadviseur bepalen wat de maximale koopprijs van de woning mag zijn. Als je de maximale koopprijs weet die je kunt betalen weet kun je ook direct sneller handelen. 

Makelaar inschakelen voor aankoopbegeleiding

Het kopen van een huis kun je natuurlijk zelf doen. Alleen hier komt best veel bij kijken. Hierdoor kiezen ook best veel mensen ervoor een aankoopmakelaar in te schakelen voor de begeleiding bij het kopen van een huis. Deze zal bezichtigingen voor je aanvragen, een huis zoeken die past bij je wensen. Daarnaast kan de aankoopmakelaar tevens de onderhandelingen voor je uitvoeren. 

Neem mensen mij tijdens het bezichtigen 

Een huis kopen doe je niet na een bezichtiging te hebben gehad. De eerste doe je vaak alleen of met je partner. Daarna is het verstandig om mensen die dichtbij je staan te vragen om mee te gaan. Deze staan er verder van af en kunnen dus veel rationeler naar de woning kan kijken dan jijzelf. Hierdoor zal je waarschijnlijk meerdere dingen opvallen dan dat je alleen een huis gaat bezichtigen.

You Might Also Like