Huis

Tips voor als je wilt besparen op je vaste lasten

15 november 2018

Besparen op de vaste lasten is altijd een goed idee! Door te besparen houd je maandelijks geld over, wat je in een nieuwe televisie, telefoon of bijvoorbeeld een heerlijke zonvakantie kunt investeren. Welke aankoop wil jij bekostigen met de besparingen waarvan je na deze tips profiteert? Bij sommige vormen van besparen kan het noodzakelijk zijn om eerst te investeren. Denk aan een investering in een groen dak! Met een groen dak houd je meer warmte in huis, waardoor je energieverbruik afneemt. Zo kun je eerst een deel van je investering terugverdienen, waarna je daarna enkel nog winst maakt.

Tip 1: investeer in zonnepanelen

Om je energieverbruik terug te dringen, kun je overwegen om in zonnepanelen te investeren. Met de zonnepanelen wek je voortaan je eigen groene stroom op, waardoor je minder grijze stroom bij energieleveranciers hoeft af te nemen. Tegenwoordig kun je de zonnepanelen combineren met een speciale batterij, waarop de groene stroom tijdelijk kan worden opgeslagen.

Tip 2: een doorlopend krediet laten oversluiten

Heb je een doorlopend krediet afgesloten in het verleden? Mogelijk is de rente voor deze kredietvorm inmiddels gedaald. In zo’n geval kan een doorlopend krediet oversluiten een slimme keuze zijn. Je sluit elders een nieuw doorlopend krediet af, om daarmee je huidige leningen af te lossen. Zo profiteer je voortaan van lagere rentekosten en houd je dus geld over. Er zijn verschillende websites, waarop je meer informatie vindt over het oversluiten van leningen.

Tip 3: een sim-only abonnement of prepaid nemen

Mogelijk heb je momenteel een duur abonnement bij je mobiele telefoon. Na twee jaar van aflossen, kun je vaak een nieuw toestel uitzoeken. Verstandiger is het om je huidige telefoon te behouden en deze nog een of twee jaar te combineren met een sim-only abonnement of te kiezen voor een prepaid abonnement . Zo houd je maandelijks geld over!

You Might Also Like