Buitenleven

Alles wat je moet weten op het gebied van voeten in de zomer!

23 juni 2020

Blote voeten, slippers en sandalen! Laat die zomervoetjes maar komen..

Als het warm wordt, kan je gemakkelijk in slipper over straat! Maar hoe verzorg je je voeten nou het best in de zomer? Wij hebben alle feitjes over je voeten op een rijtje gezet! Ben je dus benieuwd hoe jij met je voeten zomer ready kunt zijn? Lees dan snel verder.

Hoe voorkom je stinkvoeten in de zomer?

Hoge temperaturen zorgen natuurlijk ook voor warme voeten, dat er weer voor zorgt dat je stinkvoeten krijgt. Stinkvoeten voorkomen? Zorg dat je voeten zo droog mogelijk zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld wassen met antibacteriële zeep, droog ze goed af en doe schone sokken aan. Ook het materiaal van je schoenen maakt veel verschil. Goede leren schoenen is een goed materiaal tegen stinkvoeten. Toch geen leren schoenen, dan kun je gemakkelijk voeten deodorant gebruiken!

Blaren tijdens een zomerse wandeling

Blaren ontstaan door een constant wrijving van schoen tegen de huid van de voet. Zorg dus dat je goede schoenen draagt, met voorkeur leer die voldoende ventileren. Daarnaast is een goede sol van essentieel belang voor het voorkomen van blaren. Al een grote blaar opgelopen? Plak er zo snel mogelijk een goede blarenpleister op, zodat je een ‘extra’ huid creëert en de wrijving minder wordt. Is het een kleine blaar dan hoef je er niet gelijk een pleister op te plakken. Staat er veel spanning op? Dan kun je de blaar openprikken met een gedesinfecteerde naald. 

Verzorg je voeten

Een belangrijk deel van de zomer, de blote voeten! Lekker in de slippers en sandalen op hete dagen. Het is ontzettend belangrijk dat je je voeten goed verzorgd! Wie houdt er nou niet van verzorgde nagels als je op blote voeten loopt? Voor deze verzorgde nagels kan je gemakkelijk naar een pedicure in Steenwijk om je voeten zomer ready te maken! Ook is het belangrijk dat je kalknagels en eelt laat weghalen. 

Eelt verwijderen

Iedereen heeft hier wel een last van, eelt. Een beetje eelt is goed voor je voeten, dit zorgt ervoor dat het je huid beschermt tegen wrijvingen. Daarentegen is te veel eelt niet goed voor je voeten. Er zijn manieren waarop je zelf gemakkelijk het eelt kunt verwijderen. Gebruik hiervoor een eeltverwijderaar, voetrasp of voetvijl. Zorg dat je voeten droog zijn en schaap vervolgens het overtollige eelt weg. Spoel na het verwijderen je voeten af en smeer ze in met een dikke crème!

You Might Also Like